Garizi SAGANAKI

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

1 kg garizi mari nedecorticati (am vazut la metro ultima oara cand
am fost in tara, cam scumputi dar merita)
1 frunza dafin
250g feta taiata cuburi(branza feta originalanu acea fina)
2 catei usturoi pisati
150 ml ulei de masline
1 ceapa medie
piper si sare dupa gust ( nu prea multa sare ptr ca e sarata branza)
1 cutie rosii in bulion
1/2 lingurita zahar

Mod de preparare

Se spala garizii si se pun intr-o tava pyrex, rezistenta la cuptor.

Se prajeste ceapa in uleiul de masline pana cand devine transparenta. Se adauga cutia cu rosii in bulion (rosiile taiate cubulete in prealabil), usturoiul pisat, piper, sare, zaharul si putina apa. Se tine pe foc 20 minute.

Se aseaza apoi sosul peste garizi. Deasupra se pun bucatile de feta si...sa nu uitam si de frunza de dafin care se pune printre garizi.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se intoduce la cuptor (temperatura medie). Dupa aprox. 20 min se scoate folia de aluminiu si se mai lasa pana mai scade sosul si se rumenesc putin branza si garizii.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Garizi SAGANAKI" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  14.02.2013 15:50:59

Grecia mai are si insule si inca multe ,avem si influenta turceasca si atunci dreptatea comentariului unde este?????

mdnac
•  28.04.2010 10:59:30

Se numesc creveti si se curata de coarja care o au pe ei si apoi se fierb putin.In al doilea rind nu se pune usturoi,zahar si dafin dar se pune oregano si ardei grasi (3,4,5 ardei in functie de cantitatea care o facem.ex3 ardei 3rosii 3cepe)Asta e reteta care se gateste in restaurantele grecesti.(cine a lucrat are sa imi dea dreptate)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Garizi SAGANAKI