1. Se amesteca uleiul de susan cu cel de floarea soarelui, se adauga ardeiul rosu iute, ceapa, usturoiul si ghimbirul.
2. Pestele spalat si uscat se pune pe betele de frigare, cate 2 bucati de peste pe fiecare. Trecem fiecare frigaruie prin sosul marinat, in care se pune suc si coaja de lamaie rasa si se aseaza in frigider timp de 1 ora.
3. Se prepara sosul de mango: se curata mango de coaja, iar pulpa se taie bucati de pe sambure. Ardeii iute se spala si se taie rondele. Lamaile verzi se spala, apoi se rade coaja si se extrage sucul. 2/3 din cantitatea de mango se amesteca cu sucul de lamaie, cu praful de curry si cu siropul de artar si, cu blenderul, se face un piure.
4. Restul de mango se taie cubulete. Ceapa verde se spala si se taie rotocoale si, impreuna cu coaja de lamaie si cu ardeiul iute, se pune in sos.
5. Se scot frigaruile de peste din marinata, se condimenteaza cu sare si piper si le punem pe grill cate 6 minute pe fiecare parte. Se ung cu marinata, apoi cu sosul preparat se pun pe farfurii.
Preparatul se serveste cu orez basmati si un vin alb sec.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii