Fish and chips ... in varianta casnica

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Fileuri de peste ( 8 sardine mici)
1 galbenus
60-80 gr de faina
1/4 pahar cu bere
1 albus batut spuma
1 lingurita de unt topit
1 catel de usturoi
ulei pt prajit
cartofi

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Cartofi ( numarul lor ... dupa placerea fiecaruia): i-am fiert cca 5 minute, apoi scursi bine i-am uns cu ulei si apoi sarat cu sare grunjoasa. Amestecati bine ... si pusi la cuptorul incalzit si la cam 220 °C, pe hirtie de copt pina se rumenesc.

Pestele : eu am avut niste sardine mici carora "le-am rupt capul" si cu mina stinga le tineam iar cu dreapta le scoteam usor sira spinarii in asa fel ca sa ramina numai fileul de la peste dar sa nu se desparta cele 2 fileuri ... din pacate n.am poza de la operatiunea decapitarea .

Aluatul pt peste: se amesteca faina cu galbenusul, cu untul topit si apoi cu berea cit sa iasa o compozitei destul de groasa. E bine sa bateti cu mixerul compozitia ( a mea era prea putina ca sa mai murdaresc mixerul ).Se adauga si albusul batut spuma .. Si totul devine ca un aluat de clatite mai gros.

Fileurile se tavalesc prin aluat si se prajesc in mult ulei bine incins in care eu am pus un catel de usturoi necuratat cit sa lase aroma ...pina prind o culoare mai inchisa .


Se serveste cu maioneza sau cu unt aromat ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fish and chips ... in varianta casnica" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

roxy14
•  26.04.2009 13:06:39

jeje...buna idee Crista...fish and chips ca la americani jeje
da se poate face si asa ,de ce nu?
homemade fish and chips :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fish and chips ... in varianta casnica