Fileuri de hering la cuptor cu garnitura de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fileuri de hering la cuptor cu garnitura de cartofi

Ingrediente

  • pt 4 portii
  • pt peste :
  • 4 fileuri de peste ( in cazul meu hering)
  • citeva ciuperci crude, evident curatate
  • maioneza (jumatate doar din cita maioneza obtineti din 1 ou si 200 ml ulei , sare, lamiie, mustar )
  • sare
  • pesmet
  • pt garnitura :
  • cartofi
  • seminte de marar

Mod de preparare

pestele:
- se incepe prin a pregati maioneza .. eu am facut.o in borcan pt ca sa ramina acolo ce nu imi era de folos ..
- se curata ciupercile si se taie felii
- in vasul pt cuptor se pune putina maioneza acolo unde o sa asezati pestele ( asta am facut dupa capu meu dar am zis sa nu stea pestele pe uscat )
- de jur imprejur se pun ciupercile ... eu am pus un strat mai saracacios dar dc vreti puneti mai multe ... insa NU asezati ciuperci sub peste ... asa cum se intimpla si dc puneti pestele pe "pat " de cartofi sau alte legume aceasta vor lasa apa si pestele se va fierbe / aburii in loc sa rezulte crocant ( sfat de la socrela suedeza .. de la mama retetelor cu pesti !)
- asezati pestele in mijloc si peste el eu am pus putin pesmet ( am zis eu sa nu intre prea tare grasimea in el ... in fine asta dc e o prostie imi apartine ...
- peste peste se pune un strat generos de maioneza (1.5 cm maxim)...
- peste maioneza eu am pus putin pesmet .. din nou aceasta inovatie imi apartine ..de data asta m-am gindit sa faca putina crusta ...
- am ornat cu niste sferturi de ciuperci ...
- am acoperit vasul cu staniol si l-am aruncat in cuptorul incins la maxim ...
- am micsorat insa temperatura la mediu dupa ce am introdus vasul
- am copt acoperit cu staniol 5 minute si apoi alte 15 descoperit ... in fine timpul asta e in functie de peste, cantitate, grosimea lui ... etc ....

garnitura :
- cartofi curatati si taiati bucati fierti in apa cu sare si seminte de marar ... in felul asta prind gust si aroma de marar ....
- nu tb pusa multa maioneza ... adica cam cit e de gros pestele cam atita sa fie si maioneza ....

- multa lamiie si in maioneza si peste produsul finit .. adica in farfurie ca sa taie eventuala greata ....

- peste ciuperci puteti sari caci sunt destul de satioase si ele singurele ... alaturi de maio si peste deja e prea mult ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Cornuri pufoase de post cu gem si nuca
Bucataras.RO

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Am facut ieri niste cornuri pufoase, de post, cu multa nuca si gem de prune. Azi deja la cafea am devorat unul.

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola