File de Peste in Crusta, cu Spanac si Orez

Postat pe: 27-05-2012
(0)

Ingrediente

800- 1000 g file de peste
300 g branza topita, la tub
2- 4 linguri faina
2 galbenusuri
50- 100 g parmezan sau cascaval ras
1 legatura tarhon proaspat sau 1 lingura tarhon uscat
sare
piper, proaspat macinat
ulei
patrunjel verde, tocat marunt
pentru ornat (daca nu aveti tarhon proaspat)
cateva felii de lamaie pentru servit, optional
unt pentru vas
Garnitura:
250- 300 g piure de spanac
3- 4 catei de usturoi
zdrobiti
1 ceasca lapte
1/2 lingura faina
1 lingura unt
150 g orez fiert
sare
piper

Mod de preparare

Spalati fileurile de peste, scurgeti, stergeti cu servetele absorbante si taiati in fasii de circa 2, 5- 3 cm grosime.
Condimentati pe ambele fete cu sare, piper proaspat macinat si o parte din tarhonul tocat marunt.
Treceti-le prin faina si rumeniti-le in ulei incins, de jur- imprejur.

Transferati intr-un vas termorezistent, uns cu unt.
Separat, amestecati branza topita cu galbenusurile, condimentati cu sare, piper, tarhonul ramas si turnati in strat uniform peste pestele din vas.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 15- 20 min. Cu 5- 10 min inainte de a fi gata, presarati cu parmezan sau cascaval ras si dati din nou la cuptor pana ce pestele este facut, cascavalul topit si deasupra s-a format o crusta frumos aurita.

Garnitura:
Prajiti usor faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati pe foc mic, amestecand continuu pana obtineti un sos ca o smantana. Adaugati piureul de spanac, usturoiul zdrobit, orezul fiert si scurs si dati cateva clocote, amestecand. Potriviti de sare si piper.

Serviti cat sunt calde, portinand in farfurie, pestele in crusta, presarat cu tarhon (patrunjel) tocat marunt si cateva felii de lamaie (optional), alaturi de garnitura din spanac cu orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara File de Peste in Crusta, cu Spanac si Orez" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei File de Peste in Crusta, cu Spanac si Orez