Crocant de Peste

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

450 g peste fileu (somon, pastrav) eu am avut ton, dar e de preferat somonul/pastravul
100 ml lapte
70 g faina
amestec de arome (eu am pus busuioc si ceapa ciorii)
sare dupa gust
1 ou
pesmet (depinde de cat de mult va place)
50 g unt
patrunjel si lamaie pentru decor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se cantaresc ingredientele, se combina faina cu sarea si aromele uscate, se spala pestele, se taie bucati mici, cat intra odata in gura. Se usuca pestele in servetel absorbant. Se introduc apoi bucatile de peste in lapte, dupa care se tavalesc prin faina. Se scot pe un servetel de hartie si se trece la pasul urmator.

Se bate oul putin cu furculita si se combina cu laptele ramas, in faina ramasa se adauga pesmetul. Se introduc (din nou) in amestecul de ou/lapte bucatile de peste si apoi, din nou, se tavalesc prin amestecul de faina/pesmet. Se aranjeaza in tava rezistenta la cuptor, se stropesc din belsug cu untul topit si se pun la cuptor la foc foarte mare pentru 10-15 minute (pana pestele se coace si devine auriu/crocant.

Se serveste cu sos de maioneza cu usturoi mult si cartofi prajiti... eu am sarit peste cartofi ca era prea tarziu si cadea prea greu la stomac




Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crocant de Peste" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ryyllyyy
•  22.06.2011 19:26:06

cred ca e cel mai bun peste pe care l-am mancat vreodata...bucatareasa adevarata...bafta pupi in continuare

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crocant de Peste