Crap Sarbesc

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

1 kg peste(crap)
200ml ulei
1/2 kg ceapa
600gr cartofi
5-6 ardei grasi
50gr bulion
100 ml vin
cimbru
piper
boia
verdeata
sare
zeama de peste
2-3 rosii

Mod de preparare

Dupa ce crapul a fost curatat, spalat si taiat in bucati se sareaza si se prajeste in ulei incins pana capata culoarea aurie.
In aceelasi ulei prajiti cartofii taiati in cuburi mici.
Dupa cartofi prajiti ardeii grasi taiati felii, ceapa se taie marunt si se inabusa, se adauga bulionul, vinul, putina boia de ardei, cimbru, zeama de peste(in cantitate potrivita ca sa nu se subtieze sosul).
Pestele, cartofii, ardeii grasi si ceapa se prajesc numai cat sa se rumeneasca, deoarece se mai fierb si in sos. Se ia un vas in care se pun intai cartofii, apoi ardeii, sosul cu ceapa iar deasupra se aranjeaza pestele.
Peste peste se pun felii de rosii si se introduce tava la cuptor, lasand sa dea bine in fiert pana ce sosul scade suficient iar crapul se rumeneste
Se serveste cald sau rece presarat cu verdeata tocata marunt si barcute de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crap Sarbesc" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la djprometeu

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crap Sarbesc