Crap Sarbesc

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg peste(crap)
  • 200ml ulei
  • 1/2 kg ceapa
  • 600gr cartofi
  • 5-6 ardei grasi
  • 50gr bulion
  • 100 ml vin
  • cimbru
  • piper
  • boia
  • verdeata
  • sare
  • zeama de peste
  • 2-3 rosii

Mod de preparare

Dupa ce crapul a fost curatat, spalat si taiat in bucati se sareaza si se prajeste in ulei incins pana capata culoarea aurie.
In aceelasi ulei prajiti cartofii taiati in cuburi mici.
Dupa cartofi prajiti ardeii grasi taiati felii, ceapa se taie marunt si se inabusa, se adauga bulionul, vinul, putina boia de ardei, cimbru, zeama de peste(in cantitate potrivita ca sa nu se subtieze sosul).
Pestele, cartofii, ardeii grasi si ceapa se prajesc numai cat sa se rumeneasca, deoarece se mai fierb si in sos. Se ia un vas in care se pun intai cartofii, apoi ardeii, sosul cu ceapa iar deasupra se aranjeaza pestele.
Peste peste se pun felii de rosii si se introduce tava la cuptor, lasand sa dea bine in fiert pana ce sosul scade suficient iar crapul se rumeneste
Se serveste cald sau rece presarat cu verdeata tocata marunt si barcute de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc