Dupa ce crapul a fost curatat, spalat si taiat in bucati se sareaza si se prajeste in ulei incins pana capata culoarea aurie.
In aceelasi ulei prajiti cartofii taiati in cuburi mici.
Dupa cartofi prajiti ardeii grasi taiati felii, ceapa se taie marunt si se inabusa, se adauga bulionul, vinul, putina boia de ardei, cimbru, zeama de peste(in cantitate potrivita ca sa nu se subtieze sosul).
Pestele, cartofii, ardeii grasi si ceapa se prajesc numai cat sa se rumeneasca, deoarece se mai fierb si in sos. Se ia un vas in care se pun intai cartofii, apoi ardeii, sosul cu ceapa iar deasupra se aranjeaza pestele.
Peste peste se pun felii de rosii si se introduce tava la cuptor, lasand sa dea bine in fiert pana ce sosul scade suficient iar crapul se rumeneste
Se serveste cald sau rece presarat cu verdeata tocata marunt si barcute de lamaie.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii