Ingrediente

1 kg peste(crap)
200ml ulei
1/2 kg ceapa
600gr cartofi
5-6 ardei grasi
50gr bulion
100 ml vin
cimbru
piper
boia
verdeata
sare
zeama de peste
2-3 rosii

Mod de preparare

Dupa ce crapul a fost curatat, spalat si taiat in bucati se sareaza si se prajeste in ulei incins pana capata culoarea aurie.
In aceelasi ulei prajiti cartofii taiati in cuburi mici.
Dupa cartofi prajiti ardeii grasi taiati felii, ceapa se taie marunt si se inabusa, se adauga bulionul, vinul, putina boia de ardei, cimbru, zeama de peste(in cantitate potrivita ca sa nu se subtieze sosul).
Pestele, cartofii, ardeii grasi si ceapa se prajesc numai cat sa se rumeneasca, deoarece se mai fierb si in sos. Se ia un vas in care se pun intai cartofii, apoi ardeii, sosul cu ceapa iar deasupra se aranjeaza pestele.
Peste peste se pun felii de rosii si se introduce tava la cuptor, lasand sa dea bine in fiert pana ce sosul scade suficient iar crapul se rumeneste
Se serveste cald sau rece presarat cu verdeata tocata marunt si barcute de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crap Sarbesc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  13.02.2009 17:25:01

Zeama de peste : capul de peste , impreuna cu coada si inotatoarele , eventual oase de peste se spala bine si se pun la fiert in apa cu morcov, ceapa si telina taiate marunt. Cand legumele sunt fierte de jumate potrivim de sare si de otet si mai lasam la fiert circa 15 -20 minute dupa care se strecoara. Aceasta zeama se foloseste la sosuri pentru preparate din peste ca in reteta de fata de exemplu.
Cu respect Leila .

djprometeu
•  12.02.2009 19:48:12

daca ai citii reteta cu atenti ti-ai da seama de ce se prajeste in ulei si in aceelasi ulei.
cat despre zeama de peste...cu putina imaginatie ne-am da seama ce ar insemna.

bobitza
•  12.02.2009 19:37:24

prea multa prajeala in ulei . ar fi mult mai gustos daca ai praji pestele pe gratar , cartofii sa ii prajesti in alt ulei iar ardeii si ceapa ar mai mai indicat sa ii calesti pe o lingura de unt .

Ce intelegi prin "zeama de peste " in reteta nu ai amintit nimic despre ea decat ca se adauga ......

lucia_bp
•  10.02.2009 17:49:29

Imi place combinatia aceasta !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crap Sarbesc