Se pune ceapa la calit, dupa 2 min se adauga si usturoiul, iar imediat apoi si pestele. Se calesc 2-3 minute si apoi se adauga cimbrul, foaia de dafin si supa de pui si se lasa sa clocoteasca vreo 5 minute. Se scoate foaia de dafin si se adauga rosiile, se lasa din nou sa dea in clocot si apoi se adauga scoicile. Se acopera si se lasa sa fiarba vreo 5-7 minute pana se deschid toate scoicile. Cele care nu se deschid se arunca.
Se adauga crevetii si se lasa sa fiarba inca cinci minute pana se fac roz. se adauga praful de ardei iute si smantana dulce. Se scot pestel, scoicile si crevetii intr-un castron, se lasa sosul sa mai fiarba 2 min sa se ingroase putin si se toarna deasupra. Se serveste calda. Daca va place, puteti pune si patrunjel tocat deasupra.
Eu am folosit si cimbru uscat de la mama si mi-am luat si eu in gradina un ghiveci cu "cimbru francez" care mi-e imi miroase mai mult a lamaita aia salbatica, o minune nu alta. Se poate pune mai mult sau mai putin ardei, depinde cat de picanta va place mancarea.
Se serveste cu paine calda de pe vatra sau cu orez fiert simplu.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii