Calmari umpluti

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

10-12 calmari congelati
2 buc de ceapa verde(sau 1/2 ceapa uscata)
1 catel de usturoi
partrunjel
3 hamsii(daca sunt cele sarate,se spala de sare si apoi se taie marunt)
1 ou
3 linguri pesmet
6 linguri ulei masline(in schimb se pune de floarea soarelui)
1 pahar de vin alb
1 rosie(sau putin concentrat)
suc de lamaie
sare, piper

Mod de preparare

Se curata calmarii eliminand gura si ochii,se taie tentaculele marunt. Daca se cumpara cei curatati deja, taiem doar tentaculele.

Se toaca marunt ceapa, usturoiul, patrunjelul si hamsiile.

Intr-un castron se amesteca tentaculele tocate marunt, oul, ceapa, usturoiul, patrunjelul, hamsiile, 3 linguri pesmet, 3 linguri ulei, sare si piper. Se pune totul in mixer si se amesteca pt. cateva minute asa incat sa devina compozitia ca o crema, apoi se umplu calmarii cu o lingurita.

In cap se inchide cu o scobitoare, asa incat, cand se fierb nu iese toata compozitia.

Se pun calmarii in tigaie cu 3 linguri ulei si se prajesc putin pe ambele parti, imediat se adauga vinul alb si se coc 30-40 minute, adaugand intre timp putin suc de lamaie, iar ultimile 10 minute o rosie tocata cubulete (sau putin concentrat).

Daca este nevoie pe parcursul fierberii se adauga putina apa,asa incat la sfarsit sa avem un sos de a putea servi apoi calmarii.

Chiar daca iese putin din umplutura aceasta o amalgam bine cu sosul de vin in care sau fiert calmarii iar la sfarsit cand este gata , punem patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Calmari umpluti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

looqpool
•  07.10.2009 23:08:39

° bravo!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Calmari umpluti