Tocanita de Legume

Complexitate
redusa
Tocanita de Legume

Ingrediente

  • 1 l apa
  • 6 morcovi
  • 3 cepe
  • o telina potrivita
  • 300 gr ciuperci
  • 3 cartofi
  • 50 gr masline
  • 150 ml ulei
  • piper
  • delikat dupa gust
  • 2-3 linguri boia dulce

Mod de preparare

Ceapa se taie julien, telina se da pe razatoare, iar morcovul se taie pe jumate, dupa care feliute subtiri. Aceste legume se amesteca cu uleiul, boiaua si apa, dupa care se pun la foc mic. Intre timp se taie ciupercile in 4 (eu le-am taiat in patru, deoarece ciupercile mele erau micute). Dupa ce celelalte legume incep sa dea usor in clocot, se adauga ciupercile si maslinele fara samburi. Cand ciupercile incep sa fiarba se adauga cartofii taiati in bucati mai mari.

Toate legumele se lasa sa fiarba la foc potrivit pana se patrund, dupa care se condimenteaza dupa gust.
Aceasta tocanita de legume trebuie sa fie mai zemoasa, daca se evapora apa se mai adauga putin cate putin apa calda.

Dupa ce am pus condimentele si apa (daca este nevoie) se opreste.
Tocanita se serveste cu mamaliguta si ardei iute taiat felii subtiri, pe deasupra.
Pofta buna!!!


P.S.: Cartofii si maslinele sunt atasate in poze diferite fata de poza de prezentare, deoarece am uitat sa le asez in poza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Covrigi cu unt si cascaval
Bucataras.RO

Covrigi cu unt si cascaval

Vazusem pe instagram un videoclip cu aceasta reteta si am salvat-o. Aseara am facut si eu acesti covrigi minunati.  Data...

Covrigi cu unt si cascaval
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola