Ingrediente
● 3 kg ghebe |
● 2 cepe |
● sare |
● 100 ml ulei |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Ghebele se aleg, se curata de codite si se spala cu multa apa rece.
In ultima apa, puneti putin otet.
Se toaca ghebele marunt si se pun pe foc mic (fara apa) cu putina sare si se fierb 10-12 minute.
Se curata o ceapa, se taie pestisori si se rumeneste in putin ulei.
Se adauga peste ghebe si se mai clocotesc impreuna cateva minute.
Se servesc cu mujdei de usturoi sau se face un sos alb cu o lingura de faina si 400 ml smantana.
Dupa ce se mai fierb inca 3-4 minute se trage de pe foc si se pune mult patrunjel verde tocat marunt.
Ghebele care se pun la borcan se spala bine, se innabusa cateva minute apoi se pun in borcane curate peste care se toarna un bait fierbinte, facut din 3 cana (300 ml) apa, 1 cana otet, 1 lingurita sare, 10-15 boabe de piper si o foaie de dafin.
Se pun capace si se dau la rece in camara.
Se servesc cu mamaliga.
Sunt foarte bune calde, cu mamaliga rece sau reci, cu mamaliga fierbinte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ghebe" nu uita sa ii faci un review.
In ultima apa, puneti putin otet.
Se toaca ghebele marunt si se pun pe foc mic (fara apa) cu putina sare si se fierb 10-12 minute.
Se curata o ceapa, se taie pestisori si se rumeneste in putin ulei.
Se adauga peste ghebe si se mai clocotesc impreuna cateva minute.
Se servesc cu mujdei de usturoi sau se face un sos alb cu o lingura de faina si 400 ml smantana.
Dupa ce se mai fierb inca 3-4 minute se trage de pe foc si se pune mult patrunjel verde tocat marunt.
Ghebele care se pun la borcan se spala bine, se innabusa cateva minute apoi se pun in borcane curate peste care se toarna un bait fierbinte, facut din 3 cana (300 ml) apa, 1 cana otet, 1 lingurita sare, 10-15 boabe de piper si o foaie de dafin.
Se pun capace si se dau la rece in camara.
Se servesc cu mamaliga.
Sunt foarte bune calde, cu mamaliga rece sau reci, cu mamaliga fierbinte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ghebe" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 05.04.2016 20:30:38
Si de ce neaparat cu mamaliga????