Ingrediente

3 kg ghebe
2 cepe
sare
100 ml ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Ghebele se aleg, se curata de codite si se spala cu multa apa rece.

In ultima apa, puneti putin otet.

Se toaca ghebele marunt si se pun pe foc mic (fara apa) cu putina sare si se fierb 10-12 minute.

Se curata o ceapa, se taie pestisori si se rumeneste in putin ulei.

Se adauga peste ghebe si se mai clocotesc impreuna cateva minute.

Se servesc cu mujdei de usturoi sau se face un sos alb cu o lingura de faina si 400 ml smantana.

Dupa ce se mai fierb inca 3-4 minute se trage de pe foc si se pune mult patrunjel verde tocat marunt.

Ghebele care se pun la borcan se spala bine, se innabusa cateva minute apoi se pun in borcane curate peste care se toarna un bait fierbinte, facut din 3 cana (300 ml) apa, 1 cana otet, 1 lingurita sare, 10-15 boabe de piper si o foaie de dafin.

Se pun capace si se dau la rece in camara.


Se servesc cu mamaliga.

Sunt foarte bune calde, cu mamaliga rece sau reci, cu mamaliga fierbinte.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ghebe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

liviuemil
•  05.04.2016 20:30:38

Si de ce neaparat cu mamaliga????

me_elena
•  25.02.2010 00:16:58

yumi

adi
•  19.11.2008 18:25:28

superba prezentarea ;) si tre sa fie super bune

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ghebe