Conopida cu Sos de Branza, la Cuptor

Complexitate
redusa
Conopida cu Sos de Branza, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 l lapte
  • -½ ceapa
  • -1 catel de usturoi
  • -1 frunza de dafin
  • -50 g + 50 g + 1 lingura unt
  • -50 g faina
  • -100 g branza Lancashire rasa / cascaval ras
  • -75 ml smantana grasa
  • -nucsoara, rasa
  • -1 conopida de marime medie, desfacuta in buchetele
  • -4 felii de paine alba, transformate in firimituri
  • -125 g branza Cheddar rasa / felii de cascaval afumat Hochland
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Incalziti pana aproape de fierbere laptele in care ati pus ceapa, usturoiul, 1 praf de sare si frunza de dafin. Dati deoparte, acoperiti si lasati 15 min in asteptare (sa se amestece aromele), apoi indepartati ceapa, usturoiul si frunza de dafin.

Caliti faina in 50 g unt incins cateva minute pana cand incepe sa miroasa ca un biscuite, apoi adaugati in fir subtire laptele, amestecand continuu.

Lasati sa fiarba incet, la foc mic, timp de cca. 15 min pana ce amestecul se ingroasa si rezulta un sos fin.

Retrageti vasul de pe foc si amestecati cu ½ din branza Lancashire / cascaval ras pana ce acesta se topeste.

Inglobati smantana, putina nucsoara rasa si asezonati dupa gust. Lasati in asteptare.

Fierbeti maxim 4 min buchetelele de conopida in apa sarata clocotinda pana cand se fragezesc. Scurgeti si pastrati la cald.

Separat, topiti restul de unt (50 g), apoi adaugati conopida si prajiti-o pana cand se face un pic maronie si se caramelizeaza.

Condimentati cu sare, piper, dupa gust si transferati doar buchetelele de conopida intr-un vas termorezistent uns cu lingura de unt.

Puneti in untul ramas de la caramelizarea conopidei firimiturile de paine si prajiti-le pana devin crocante si aurii.

Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Turnati uniform sosul cu smantana peste conopida.

Presarati intreaga suprafata cu restul de branza Lancashire / cascaval ras, urmata de branza Cheddar sau feliile de cascaval afumat Hochland, asezate unele langa altele si la sfarsit firimiturile de paine prajite.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce deasupra preparatului apar bule mici si se aureste frumos.

Serviti portionat, cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Desert Cusma lui Guguta
Bucataras.RO

Desert Cusma lui Guguta

Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...

Desert Cusma lui Guguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura