Ingrediente
● Cartofi noi (cati intra intr-un singur strat intr-o tigaie de 30 cm diametru) |
● maxim 500 gr iaurt normal |
● 1 lingura de unt sau 1 lingura de ulei |
● sare |
● sofran |
● 1 lingura de lapte sau de iaurt |
● menta proaspata |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min
-se curata cartofii noi si se spala, se pun intr-o tigaie sa se rumenesca in unt sau ulei la foc foarte mare, nu trebuie sa se patrunda ci numai sa se rumeneasca la exterior
- cind sunt rumeneti varsati peste ei iaurtul, nu trebuie sa ii acoperiti de tot, cel mai bine e sa puneti iaurt pina la jumatate sau 3/4 din cartofi, sarati si puneti capacul
- lasati pe foc foarte mic, acoperit pina cand cartofii sunt facuti si intra furculita in ei
- din cind in cind mai verificati, ridicati capacul si mai amestecati, nu trebuie sa fie multa zeama dar nici sa nu ramina chiar fara, cel putin nu pina cind cartofii nu sunt fierti, Daca iaurtul a scazut mai adaugati putin.
- cind cartofii sunt facuti puneti sofranul intr-o cescuta si varsati peste el putin lapte sau iaurt, amestecati sa se dizolve bine si varsati peste cartofi, amestecati bine si lasati inca 5-10 minute pe foc.
-tocati menta proaspata si o adaugti in sos, stingeti imediat focul si lasati cartofii sa se raceasca putin inainte sa ii serviti.
Daca se racesc de tot sosul de iaurt care poate a mai ramas in tigaie poate sa fie absorbit de cartofi sau se coaguleaza
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cartofi Noi cu Sos de Iaurt" nu uita sa ii faci un review.
- cind sunt rumeneti varsati peste ei iaurtul, nu trebuie sa ii acoperiti de tot, cel mai bine e sa puneti iaurt pina la jumatate sau 3/4 din cartofi, sarati si puneti capacul
- lasati pe foc foarte mic, acoperit pina cand cartofii sunt facuti si intra furculita in ei
- din cind in cind mai verificati, ridicati capacul si mai amestecati, nu trebuie sa fie multa zeama dar nici sa nu ramina chiar fara, cel putin nu pina cind cartofii nu sunt fierti, Daca iaurtul a scazut mai adaugati putin.
- cind cartofii sunt facuti puneti sofranul intr-o cescuta si varsati peste el putin lapte sau iaurt, amestecati sa se dizolve bine si varsati peste cartofi, amestecati bine si lasati inca 5-10 minute pe foc.
-tocati menta proaspata si o adaugti in sos, stingeti imediat focul si lasati cartofii sa se raceasca putin inainte sa ii serviti.
Daca se racesc de tot sosul de iaurt care poate a mai ramas in tigaie poate sa fie absorbit de cartofi sau se coaguleaza
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cartofi Noi cu Sos de Iaurt" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany