Ardei Umpluti si Sos

Complexitate
redusa
Ardei Umpluti si Sos

Ingrediente

  • Pentru ardei
  • -2- 3 rosii
  • -3 ardei potriviti, grasi si carnosi
  • -3 fire ceapa verde
  • -1 ½ lingura orez
  • -250 g ciuperci proaspete
  • -1/2 legatura patrunjel
  • -1 lingura de unt
  • -sare
  • -piper
  • -unt
  • Pentru sos
  • -1 lingura unt
  • -1 lingura cu varf de faina
  • -250 ml lapte
  • -200 g smantana
  • -140 g branza topita la tub
  • -100 g telemea de vaci
  • -1/2 legatura patrunjel, tocat marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati rosiile de pielita, seminte si taiati-le cubulete; indepartati semintele si vinisoarele ardeilor taiati in jumatate, pastrand codita; taiati ceapa verde in rondele; tocati marunt patrunjelul.
Sotati orezul in untul topit si incins, circa 2-3 min sau pana ce se rumeneste putin, amestecand continuu.

Adaugati ciupercile curatate si feliate; caliti in continuare inca 3-4 min, amestecand, sau pana ce dispare zeama lasata de ciuperci.

Puneti apa calda cat sa acopere orezul, lasati la foc mic 20-25 min, completand cu cate putina apa calda (la nevoie) pana ce orezul este facut. Adaugati cubuletele de rosii si dupa 3-4 min, ceapa; lasati totul pe foc pana ce lichidul scade aproape de tot.

Dati deoparte, inglobati patrunjelul verde si condimentati cu sare, piper, dupa gust.
Umpleti jumatatile de ardei si puneti-i intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Dati la cuptorul incins pentru 30-45 min, la 180 grade sau pana ce ardeii se rumenesc putin.

Intre timp, pregatiti sosul: caliti putin faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa.
Inglobati branza topita, telemeaua sfaramata, smantana si lasati pe foc doar cat sa se omogenizeze compozitia.

Dati deoparte, puneti patrunjelul verde si potrivit gustul de sare si piper.
Serviti ardeii umpluti cat sunt calzi, impreuna cu sosul de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Pasca cu smantana
Bucataras.RO

Pasca cu smantana

Stiu ca unii o sa ziceti ca este cam tarziu sa postez reteta de pasca acum , dar eu stiu ca se face pana la Inaltare asa ca...

Pasca cu smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola