Xiu Mai Chiftele Vietnameze la Aburi

Postat pe: 18-03-2015
(0)

Ingrediente

pentru chiftele:
400-500 g carne de porc tocata
3 catei de usturoi tocati marunt (eu am pus putin praf de usturoi)
2 shalote asiatice (red Asian shallot - zice la reteta eu am pus ceapa rosie din cea \ verde\ cu frunze adica, de primavara)
1 conserva mica de castane de apa (water chestnut = 220g) sau 1/2 jicama
tocat in cuburi mici (optional in reteta originala deci optional si pentru mine, n-am avut, nu stiu ce este si n-am pus insa jicama scrie in site-ul original ca se poate inlocui cu putin pesmet) 1 ou
2 lingurite de zahar (nu am pus caci erau legate de sosul de peste dupa parerea mea si cum pe el nu l-am pus nu stiu de as fi pus zahar in carne)
1 si 1/2 lingurita de sos de peste (nu l-am pus)
sare dupa gust
1 lingurita de piper macinat
sosul de rosii:
3 catei de usturoi tocati fin (eu i-am pus intregi si cind au lasat gust sosului i-am scos si i-am aruncat) 4 linguri de pasta de rosii (eu am pus numai vreo 2 dar de tripluconcentrat de rosii) 2 rosii tari taiate cit mai marunt
2 cani de apa (sau cit e nevoie, eu nu am masurat apa) sare
1 lingurita de sos de peste (fish sauce - pe care eu nu l-am pus nici aici) 1 lingurita de zahar (nici zahar nu am pus caci era legat de sosul de peste, nu s epunea unul fara celalalt) am mai pus insa 2-3 linguri de sos de rosii gata facut ca cel de
se poate servi cu piine sau cu orez

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Din carnea tocata adaugind toate ingredientele (ceapa rosie am tocat-o cu tot cu frunzele ei verzi si se vad in poza, puteti sa nu le puneti sau sa folositi o ceaoa rosie din cea de apa normala) se formeaza o compozitie.

Se pune intr-o oala putina apa si deasupra ei ori cosul de bambus pentru fiert la aburi ori cosuletul de inox, eu am un cosulet de inox care se desface ca un evantai si se pune in oala, este comod. Am pus in oala cosul de inox si apa care se afla deja in oala nu trebuia sa intre deloc in cos, el sta deasupra suprafatei de apa si deci alimentele puse in cos se coc/gatesc numai la aburi.

Am facut chiftele rotunde ca niste perisoare, 4 cm zice in reteta sa aiba diametru, eu nu le-am masurat dar cred ca eram pe aproape.

Cind apa clocotea am dat focul mic, am pus chiftelele in cos, mi-au intrat cite 4 o data, am pus capacul cu un servet de hirtie pus in mai multe traturi ca sa se inchida oala cit mai etans si sa pastreze aburii in interior. Am micsorat flacara la mic spre mediu si am lasat sa fiarba asa acoperit 15 minute fara sa ridic capacul.

Separat am pus la fiert ingredienetele pentru sos si le-am lasat sa fiarba la foc mic in paralel pe alt ochi de aragaz. Cind chiftelele erau gata, trecusera cele 15 minute le-am scos si le-am pus in cratita cu sos, aici trebuie sa mai fiarba alte 25 minute, eu insa le-. am lasat mai putin. Sincer dupa 15 minute la aburi erau oricum gata, insa trebuie ca sosul sa fie cit mai scazut si ingrosat
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Xiu Mai Chiftele Vietnameze la Aburi" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Xiu Mai Chiftele Vietnameze la Aburi