Ingrediente
● 2 piepti de pui desosati si curatati de piele |
● 4 vinete maricele (mai lungi) |
● 1 ardei capia |
● 2 ceapa mare |
● 1 capatana usturoi (maricica) |
● 300 ml suc de rosii |
● sare |
● piper |
● ulei pentru prajit |
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie cubulete, ceapa se taie solzisori si se pun impreuna la calit in putin ulei (cam 4 linguri) cu 1 ligurita rasa de sare ca sa nu se rumeneasca ceapa prea tare, apoi se adauga ardeiul si se mai lasa 5 minute la foc potrivit amestecand mereu.
Dupa care se adauga sucul de rosii si piperul dupa gust, se mai lasa pe foc pana ce scade cam un sfert din sos si dupa ce stingem focul adaugam usturoiul taiat marunt si lasam sa se raceasca.
Vinetele se taie felii cam de 1 cm grosime, se dau bine cu sare si se lasa cateva minute, apoi se storc bine si se prajesc in ulei (mai multicel), se lasa si ele la racit.
Dupa ce s-au racit avem nevoie de 2 polonice si o tava.
Intr-un polonic asezam 2 sau 3 felii de vinete (depinde cat sunt de mari) astfel incat fundul polonicului sa fie acoperit complet cu felii de vinete si cu celalalt polonic luam din sosul pe care l-am preparat mai devreme (carne si putin sos) si punem in primul in care avem asezate vinetele, apoi impaturim/acoperim cu marginile care raman libere de la vinete si ce rezulta de aici are o forma relativ rotunda, la exterior cu vinete si la interior cu bucati de piept de pui si putin sos.
Aceste "guguloaie" :-) le asezam una langa alta in tava, iar restul de sos chiar cu bucati de carne daca ne raman le turnam peste "guguloaie" si mai dam la cuptor maxim 20 minute la foc potrivit.
Acest preparat se poate servi cald sau rece cu putin patrunjel verde tocat pentru aspect.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vinete cu Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Dupa care se adauga sucul de rosii si piperul dupa gust, se mai lasa pe foc pana ce scade cam un sfert din sos si dupa ce stingem focul adaugam usturoiul taiat marunt si lasam sa se raceasca.
Vinetele se taie felii cam de 1 cm grosime, se dau bine cu sare si se lasa cateva minute, apoi se storc bine si se prajesc in ulei (mai multicel), se lasa si ele la racit.
Dupa ce s-au racit avem nevoie de 2 polonice si o tava.
Intr-un polonic asezam 2 sau 3 felii de vinete (depinde cat sunt de mari) astfel incat fundul polonicului sa fie acoperit complet cu felii de vinete si cu celalalt polonic luam din sosul pe care l-am preparat mai devreme (carne si putin sos) si punem in primul in care avem asezate vinetele, apoi impaturim/acoperim cu marginile care raman libere de la vinete si ce rezulta de aici are o forma relativ rotunda, la exterior cu vinete si la interior cu bucati de piept de pui si putin sos.
Aceste "guguloaie" :-) le asezam una langa alta in tava, iar restul de sos chiar cu bucati de carne daca ne raman le turnam peste "guguloaie" si mai dam la cuptor maxim 20 minute la foc potrivit.
Acest preparat se poate servi cald sau rece cu putin patrunjel verde tocat pentru aspect.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vinete cu Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Pachet consumabile vidare (4role-28cmx5.5m, 1rola- 20cmx6.7m, 36pungi-0.95L)
- 13 %
399.99 lei
349.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
iulianav7
• 24.02.2009 15:01:53
Scuze pentru "patrujet" in loc de patrunjel, si promit sa adaug si poze la retete
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 10.03.2009 15:28:47
Multumesc, trebuie incercata, noua ne place tare mult si pe timp de vara o fac destul de des.
Pare, poate mai complicat, caci trebuie sa lucrezi cu 2 polonice, etc... dar sincer chiar nu este.