Vinete cu Piept de Pui

Postat pe: 12-03-2009
(3)

Ingrediente

2 piepti de pui desosati si curatati de piele
4 vinete maricele (mai lungi)
1 ardei capia
2 ceapa mare
1 capatana usturoi (maricica)
300 ml suc de rosii
sare
piper
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete, ceapa se taie solzisori si se pun impreuna la calit in putin ulei (cam 4 linguri) cu 1 ligurita rasa de sare ca sa nu se rumeneasca ceapa prea tare, apoi se adauga ardeiul si se mai lasa 5 minute la foc potrivit amestecand mereu.

Dupa care se adauga sucul de rosii si piperul dupa gust, se mai lasa pe foc pana ce scade cam un sfert din sos si dupa ce stingem focul adaugam usturoiul taiat marunt si lasam sa se raceasca.

Vinetele se taie felii cam de 1 cm grosime, se dau bine cu sare si se lasa cateva minute, apoi se storc bine si se prajesc in ulei (mai multicel), se lasa si ele la racit.

Dupa ce s-au racit avem nevoie de 2 polonice si o tava.
Intr-un polonic asezam 2 sau 3 felii de vinete (depinde cat sunt de mari) astfel incat fundul polonicului sa fie acoperit complet cu felii de vinete si cu celalalt polonic luam din sosul pe care l-am preparat mai devreme (carne si putin sos) si punem in primul in care avem asezate vinetele, apoi impaturim/acoperim cu marginile care raman libere de la vinete si ce rezulta de aici are o forma relativ rotunda, la exterior cu vinete si la interior cu bucati de piept de pui si putin sos.

Aceste "guguloaie" :-) le asezam una langa alta in tava, iar restul de sos chiar cu bucati de carne daca ne raman le turnam peste "guguloaie" si mai dam la cuptor maxim 20 minute la foc potrivit.
Acest preparat se poate servi cald sau rece cu putin patrunjel verde tocat pentru aspect.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Vinete cu Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

iulianav7
•  10.03.2009 15:28:47

Multumesc, trebuie incercata, noua ne place tare mult si pe timp de vara o fac destul de des.
Pare, poate mai complicat, caci trebuie sa lucrezi cu 2 polonice, etc... dar sincer chiar nu este.

lucia_bp
•  28.02.2009 20:13:41

O reteta interesanta si cred ca si buna !

iulianav7
•  24.02.2009 15:01:53

Scuze pentru "patrujet" in loc de patrunjel, si promit sa adaug si poze la retete

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Vinete cu Piept de Pui