Pieptul de pui se taie cubulete, ceapa se taie solzisori si se pun impreuna la calit in putin ulei (cam 4 linguri) cu 1 ligurita rasa de sare ca sa nu se rumeneasca ceapa prea tare, apoi se adauga ardeiul si se mai lasa 5 minute la foc potrivit amestecand mereu.
Dupa care se adauga sucul de rosii si piperul dupa gust, se mai lasa pe foc pana ce scade cam un sfert din sos si dupa ce stingem focul adaugam usturoiul taiat marunt si lasam sa se raceasca.
Vinetele se taie felii cam de 1 cm grosime, se dau bine cu sare si se lasa cateva minute, apoi se storc bine si se prajesc in ulei (mai multicel), se lasa si ele la racit.
Dupa ce s-au racit avem nevoie de 2 polonice si o tava.
Intr-un polonic asezam 2 sau 3 felii de vinete (depinde cat sunt de mari) astfel incat fundul polonicului sa fie acoperit complet cu felii de vinete si cu celalalt polonic luam din sosul pe care l-am preparat mai devreme (carne si putin sos) si punem in primul in care avem asezate vinetele, apoi impaturim/acoperim cu marginile care raman libere de la vinete si ce rezulta de aici are o forma relativ rotunda, la exterior cu vinete si la interior cu bucati de piept de pui si putin sos.
Aceste "guguloaie" :-) le asezam una langa alta in tava, iar restul de sos chiar cu bucati de carne daca ne raman le turnam peste "guguloaie" si mai dam la cuptor maxim 20 minute la foc potrivit.
Acest preparat se poate servi cald sau rece cu putin patrunjel verde tocat pentru aspect.
Pofta buna!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii