Varza cu carne,la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Varza cu carne,la cuptor

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 varza alba(1-1,5 kg)
  • -2 cepe mari
  • -4 linguri margarina+1 lingura pentru forma
  • -300-400 g carne tocata,mixta
  • -sare
  • -piper
  • -boia iute(dupa gust)
  • -250 ml supa de carne(sau cub)
  • -100 ml pasta de tomate
  • -1 lingura zahar
  • -1-2 linguri pesmet
  • -100 g cascaval ras
  • -2 oua
  • -250 ml lapte

Mod de preparare

Se toaca ceapa si varza
Intr-un vas mai mare,se caleste ceapa in margarina incinsa,apoi carnea si se mai lasa pe foc,5 min,amestecand,pana ce aceasta devine sfaramicioasa.
Se adauga varza,se condimenteaza cu sare,piper,boia iute(dupa gust)si pasta de tomate,impreuna cu zaharul, omogenizate in supa.
Se lasa sa fiarba aproximativ 20-30 min,la foc moale,pana ce se evapora tot lichidul.
Intre timp,se unge o forma de sufleu cu margarina,inclusiv peretii si se tapeteaza cu pesmet(eu am folosit un vas yena)
Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius.
Se pune in forma pregatita, amestecul de varza si carne,peste care se presara cascavalul ras.
Peste sufleu se toarna ouale batute cu lapte si condimentate cu sare si piper.
Se da la cuptorul incins,la foc potrivit,30-45 min,sau pana ce se rumeneste frumos.

Se serveste cald,cu pireu de cartofi.
Se poate consuma cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie