Varza cu carne,la cuptor

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Avem nevoie de:
1 varza alba(1-1,5 kg)
2 cepe mari
4 linguri margarina+1 lingura pentru forma
300-400 g carne tocata,mixta
sare
piper
boia iute(dupa gust)
250 ml supa de carne(sau cub)
100 ml pasta de tomate
1 lingura zahar
1-2 linguri pesmet
100 g cascaval ras
2 oua
250 ml lapte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se toaca ceapa si varza
Intr-un vas mai mare,se caleste ceapa in margarina incinsa,apoi carnea si se mai lasa pe foc,5 min,amestecand,pana ce aceasta devine sfaramicioasa.
Se adauga varza,se condimenteaza cu sare,piper,boia iute(dupa gust)si pasta de tomate,impreuna cu zaharul, omogenizate in supa.
Se lasa sa fiarba aproximativ 20-30 min,la foc moale,pana ce se evapora tot lichidul.
Intre timp,se unge o forma de sufleu cu margarina,inclusiv peretii si se tapeteaza cu pesmet(eu am folosit un vas yena)
Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius.
Se pune in forma pregatita, amestecul de varza si carne,peste care se presara cascavalul ras.
Peste sufleu se toarna ouale batute cu lapte si condimentate cu sare si piper.
Se da la cuptorul incins,la foc potrivit,30-45 min,sau pana ce se rumeneste frumos.

Se serveste cald,cu pireu de cartofi.
Se poate consuma cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Varza cu carne,la cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Flyingroo
•  28.08.2009 18:46:24

Lucia, mi-a lasat gura apa! Asta se pune neaparat la caietzel :-)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Varza cu carne,la cuptor