Ingrediente
● 1 varza de 500 g |
● 500 g carne macinata (daca se poate vita-porc) |
● 200g orez |
● 420 ml apa |
● 1 ceapa mare |
● 1/2 ardei galben |
● 1 tija sedano/telina |
● 1 morcov |
● 16 linguri sos tomat |
● sare |
● piper |
● ulei |
● frunze de patrunjel, din abundenta |
● 1 mana frunze de telina |
Mod de preparare
Intr-o tigaie punem la calit ceapa, care a fost taiata marunt, la foc mic.
Ardeiul se taie la fel de marunt ca si ceapa, dupa care il putem pune in tigaie, peste ceapa. Dupa ardei, taiem tija de sedano, marunt si o punem la calit. Lasam sa se caleasca bine, toate ingredientele, dupa care, radem morcovul peste legumele din tigaie.
Dupa cateva momente, in care s-au calit, legumele, toate, impreuna, adaugam carnea macinata. Amestecam bine si adaugam sare si piper, dupa gust.
Lasam si carnea sa se prajeasca, impreuna cu legumele, pt 3-4 minute, dupa care adaugam 5 linguri de sos tomat (daca credeti ca nu e suficient, mai adaugati 2-3 linguri, asta depinde de fiecare).
Amestecam si adaugam 200 ml apa si lasam totul la fiert, pana scade apa.
Dupa ce, apa, a scazut, taiem marunt, o mana de pratrunjel proaspat si mana de frunze de telina, dupa care le amestecam cu carnea si restul. Mai le lasam 1-2 minute pe foc, dupa care il oprim si ne putem ocupa de varza.
Asadar, luam varza si o taiem marunt. Dupa ce am taiat-o marunt adaugam sare si o frecam bine in maini. Dupa ce am frecat-o in maini, ea s-a inmuiat putin, ceea ce o face mai gustoasa. Adaugam piper, dupa gust, o mana de patrunjel proaspat, taiata marunt si cele 5 linguri de sos tomat. Amestecam bine varza cu restul si le lasam deoparte.
Orezul il spalam, il scurgem de apa, punem sare si piper si amestecam.
Acum e momentul sa asamblam carnea si legumele cu varza si cu orezul.
Asadar, intr-o tava punem un rand de varza (jumatate din cantitate). Peste varza punem un strat de carne, tot jumatate din compozitie. Dupa care asezam, orezul peste carne. Peste orez, punem carnea ramasa. Iar peste carne, punem varza ramasa.
Dupa care, facem un sos, din 6 linguri de sos tomat cu sare si piper. Iar acest sos, il punem peste varza.
Adaugam 220 ml apa (atat era necesar, in cazul meu, ca sa ajunga pana sus apa, asa incat sa fie totul cuprins de ea... acum depinde si de tava pe care o folositi), punem capacul sau o folie deasupra tavii si o dam la cuptor, pana cand sunt toate facute, iar apa a scazut toata.
o lasam sa se raceasca, dupa care o putem servi, cu multa pofta, pt ca e foarte gustoasa :).
Pofa buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza A la Cluj IV" nu uita sa ii faci un review.
Ardeiul se taie la fel de marunt ca si ceapa, dupa care il putem pune in tigaie, peste ceapa. Dupa ardei, taiem tija de sedano, marunt si o punem la calit. Lasam sa se caleasca bine, toate ingredientele, dupa care, radem morcovul peste legumele din tigaie.
Dupa cateva momente, in care s-au calit, legumele, toate, impreuna, adaugam carnea macinata. Amestecam bine si adaugam sare si piper, dupa gust.
Lasam si carnea sa se prajeasca, impreuna cu legumele, pt 3-4 minute, dupa care adaugam 5 linguri de sos tomat (daca credeti ca nu e suficient, mai adaugati 2-3 linguri, asta depinde de fiecare).
Amestecam si adaugam 200 ml apa si lasam totul la fiert, pana scade apa.
Dupa ce, apa, a scazut, taiem marunt, o mana de pratrunjel proaspat si mana de frunze de telina, dupa care le amestecam cu carnea si restul. Mai le lasam 1-2 minute pe foc, dupa care il oprim si ne putem ocupa de varza.
Asadar, luam varza si o taiem marunt. Dupa ce am taiat-o marunt adaugam sare si o frecam bine in maini. Dupa ce am frecat-o in maini, ea s-a inmuiat putin, ceea ce o face mai gustoasa. Adaugam piper, dupa gust, o mana de patrunjel proaspat, taiata marunt si cele 5 linguri de sos tomat. Amestecam bine varza cu restul si le lasam deoparte.
Orezul il spalam, il scurgem de apa, punem sare si piper si amestecam.
Acum e momentul sa asamblam carnea si legumele cu varza si cu orezul.
Asadar, intr-o tava punem un rand de varza (jumatate din cantitate). Peste varza punem un strat de carne, tot jumatate din compozitie. Dupa care asezam, orezul peste carne. Peste orez, punem carnea ramasa. Iar peste carne, punem varza ramasa.
Dupa care, facem un sos, din 6 linguri de sos tomat cu sare si piper. Iar acest sos, il punem peste varza.
Adaugam 220 ml apa (atat era necesar, in cazul meu, ca sa ajunga pana sus apa, asa incat sa fie totul cuprins de ea... acum depinde si de tava pe care o folositi), punem capacul sau o folie deasupra tavii si o dam la cuptor, pana cand sunt toate facute, iar apa a scazut toata.
o lasam sa se raceasca, dupa care o putem servi, cu multa pofta, pt ca e foarte gustoasa :).
Pofa buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza A la Cluj IV" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 13.09.2013 12:00:31
pare foarte buna si vreau s-o fac si eu acum, dar cred ca ar trebui sa fiti putin atenti cu cuvintele pe care le folositi pentru ca nu toata lumea vorbeste limba italiana. ex: sedano=telina.