Tocanita de pui cu smantana (Tejfolos csirke)

Complexitate
redusa
Tocanita de pui cu smantana (Tejfolos csirke)

Ingrediente

  • Ingrediente pt sos :
  • carnita de pui
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 ardei grasi(iarna eu folosesc pasta de gogosari cu rosii, productie proprie)
  • 2-3 rosii decojite
  • sare, piper dupa gust
  • smantana cca 400 gr
  • 2-3 linguri faina
  • boia sau crema de paprika sau crema de gulas
  • facultativ foaie de dafin (daca va place gustul)
  • Pt galuscute:
  • faina de grau 300 gr (suficient ptr4 persoane )
  • 2 oua
  • 1 lingurita mare de rama, unt
  • 2 praf de sare
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Se taie ceapa,ardeii cubulete si se calesc in aproximativ 50 ml ulei (se poate cali si cu 1 lingura de untura).

Se adauga bucatile de carne de pui ,piperul,sarea si rosiile taiate cubulete sau felii mai subtiri se amesteca cam 2-3 minute sa se patrunda si se adauga poprica (boia) 1 lingurita si se pune apa cat sa acopere bucatile de carne ,se acopera si se lasa la fiert.

Daca carnea nu e fiarta si sosul a scazut se mai adauga apa. Cand carnea a fiert se prepara un amestec de 2-3 linguri faina cu 400 gr smantana, care se subtiaza cu un pic de apa si se toarna peste carne. Se lasa la fiert pana se ingroasa un pic (2-3 clocote).

Galuscutele se fac in felul urmator :
Se amesteca faina cu cele 2 oua , cu lingurita de rama,si cu apa, frecand bine sa nu ramana cocoloase ,se adauga si sarea .

Aluatul obtinut terbuie sa fie un pic mai moale dar sa nu curga. Intre timp se pune apa la fiert cu sare si cand fierbe se rup galuscutele.

Cand sunt fierte ele se ridica la suprafata. Se strecoara, se spala sub jet de apa, se pune in farfurii si peste ele se pune din abundenta sosul de mai sus.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie