Ingrediente
● jumatate de iepure (partea superioara) + rinichii |
● sare |
● o lingurita de boia de ardei dulce |
● o lingura untura solida |
● doua cepe |
● un ardei Kapia |
● un morcov |
● un pastarnac |
● doua tije de apio |
● 50 g de praz |
● 50 g de mazare congelata |
● o cracuta de busuioc verde |
● o cracuta de rozmarin verde |
● 100 ml vin rosu |
● 1 l apa |
● 500 g cartofi |
● 3 graunti de usturoi |
● 300 g rosii |
● o foaie de dafin |
● cateva boabe de piper negru |
● o legatura de patrunjel verde |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Iepurele se portioneaza in 6 bucati, iar rinichii se taie pe jumatate de-a lungul.
Se spala carnea, se da cu sare si se presara cu boiaua de ardei, apoi se pune intr-o tigaie incapatoare si se lasa sa se inabuse in untura, acoperind tigaia cu un capac.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.
Morcovul si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.
Tijele de apio si prazul se spala si se taie rondele.
Dupa ce carnea s-a inabusit si apa lasata de ea a scazut aproape in totalitate, se adauga toate aceste legume impreuna cu mazarea, busuiocul, rozmarinul, putina sare, 100 ml vin rosu si 200 ml apa. Se amesteca si se lasa sa se inabuse, acoperind tigaia cu capacul.
Usturoiul se curata de foi si se spala.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se tin in apa rece.
Dupa ce a s-au inabusit legumele, se adauga cartofii, usturoiul, putina sare si apa, cat sa ii acopere (800 ml), si se lasa la fiert in continuare tot cu capacul pus.
Rosiile se spala, se taie in jumatati si li se indeparteaza cotorul. Se dau prin robot pentru a obtine suc.
Dupa ce s-a fiert toata compozitia din tigaie, se adauga rosiile, foaia de dafin si piperul. Se mai lasa putin la foc, fara capac, pana cand se fierb si rosiile, apoi se ia tigaia de pe foc si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocanita de legume cu carne de iepure" nu uita sa ii faci un review.
Se spala carnea, se da cu sare si se presara cu boiaua de ardei, apoi se pune intr-o tigaie incapatoare si se lasa sa se inabuse in untura, acoperind tigaia cu un capac.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.
Morcovul si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.
Tijele de apio si prazul se spala si se taie rondele.
Dupa ce carnea s-a inabusit si apa lasata de ea a scazut aproape in totalitate, se adauga toate aceste legume impreuna cu mazarea, busuiocul, rozmarinul, putina sare, 100 ml vin rosu si 200 ml apa. Se amesteca si se lasa sa se inabuse, acoperind tigaia cu capacul.
Usturoiul se curata de foi si se spala.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se tin in apa rece.
Dupa ce a s-au inabusit legumele, se adauga cartofii, usturoiul, putina sare si apa, cat sa ii acopere (800 ml), si se lasa la fiert in continuare tot cu capacul pus.
Rosiile se spala, se taie in jumatati si li se indeparteaza cotorul. Se dau prin robot pentru a obtine suc.
Dupa ce s-a fiert toata compozitia din tigaie, se adauga rosiile, foaia de dafin si piperul. Se mai lasa putin la foc, fara capac, pana cand se fierb si rosiile, apoi se ia tigaia de pe foc si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocanita de legume cu carne de iepure" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany