Tocanita de Curcan cu Ciuperci si Mamaliguta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de curcan pulpa - 300 g
  • ciuperci conservate sau proaspete - 200g
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • patrunjel
  • 50 ml vin alb
  • ulei de masline
  • smantana
  • sare
  • piper
  • pt mamaliguta: faina de malai
  • mozarella
  • sare

Mod de preparare

Se caleste intr-o cratita de teflon ceapa si ciupercile taiate feliute cateva min, se adauga apoi ardeiul taiat marunt, vinul si putina boia. Se mai lasa cateva min sa se inmoaie si ardeiul si apoi de da la o parte. Iintr-o alta cratita se prajeste carnea de curcan feliata cateva min pana devine alba la culoare si se adauga apoi la legume.

Se lasa sa se patrunda mai adaugandu-se din cand in cand cate un strop de apa sa nu se arda. Cand e fiarta carnea se adauga un sos facut dintr-o jumatate de lingura de faina si smantana, se lasa sa dea doua clocote bune si apoi se stinge focul.

Se mai adauga patrunjel verde tocat pt a-i da aspect si culoare.
Se serveste fie cu paine, dar e f buna cu mamaliguta. Se face mamaliguta normal cu faina de malai si sare si se adauga o bucata de mozzarella taiata marunt (se va topi cat mamaliguta fierbe si ii va da un gust deosebit); daca nu aveti mozarella se poate pune branza topita sau unt. Se serveste cat e calda mamaliguta.

pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie