Se pune intr-o cratita uleiul/untul, ceapa tocata marunt, ardeiul si rosiile, daca folositi. Se prajesc pret de 2 minute, apoi se pun in cratita pulpele, care au fost spalate si curatate de pielita.
Se sareaza, pipereaza, si se adauga boiaua, se pune apa cat sa acopere carnea si se lasa la fiert la foc domol. Se verifica din cand in cand sa nu scada apa prea mult (se mai adauga cate putin) si se mai intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta. Inainte cu 5 minute de a se termina mancarea se adauga usturoiul (din belsug) si se mai lasa la fiert putin.
Se stinge focul, se acopera cu un capac si se lasa sa se intrepatrunda aromele. Cine doreste poate pune patrunjel proaspat tocat deasupra.
In timpul asta se face o mamaliga, ceva mai grosuta.
Se pune in forma rotunde sau de care aveti si se lasa sa se raceasca putin (pana prinde o oarecare forma). Se aseaza in farfurie mamaliga scoasa din forma si se pune tocanita pe langa.
Se serveste cu smantana.
Pofta buna.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii