Tarta cu Pui si Anghinare... Sau Alte Legume

Complexitate
redusa
Tarta cu Pui si Anghinare... Sau Alte Legume

Ingrediente

  • 250 g aluat foietaj (sau fraged fara zahar-brisee) foaie rotunda
  • 1/2 piept de pui (crud sau friptura ramasa)
  • 5 bucati anghinare proaspata sau congelata (sau conserva de la borcan)
  • usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 120 g ricotta sau urda
  • 3-4 linguri parmigiano sau grana padano
  • oregan
  • ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati anghinarea (daca folositi ce-a proaspata), o taiati in doua si caliti bucatile in tigaie cu putin ulei si un catel de usturoi, sarati si piperati. Cand s-au inmuiat putin, le dati deoparte si lasati sa se raceasca putin, apoi taiati jumatatile iar in doua.

Taiati friptura de piept de pui in fasii subtirele sau cubulete. Daca folositi piept de pui crud, il taiati in fasii subtiri si le rumeniti in tigaie cu ulei de masline si un catel de usturoi (care il aruncati dupa aceea), sarati si piperati. Bateti ouale cu smantana, adaugati ricotta (urda), sare, piper, parmezanul. Puneti foaia de aluat intr-o forma rotunda captusita cu hartie de cuptor, puneti bucatile de pui, deasupra turnati ouale batute cu ricotta, deasupra feliile de anghinare, presarati oregan.

Inchideti marginile de la tarta si o coaceti in cuptorul incalzit la o temperatura de circa 180 grade C, circa 30-40 minute pana cand aluatul este auriu.
In loc de anghinare, puteti pune si alte legume: ardei gras, dovlecei, mazare, ceapa - praz, vinete, rosii.

Se serveste calduta, dar este buna si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa