Se tine sunca in apa rece, se spala bine apoi se pune intr-un vas mare, se adauga apa rece deasupra, boabele de piper si frunzele de dafin, se pune la foc mic si se fierbe cateva ore. Se mai intoarce din cand in cand. Cand furculita patrunde usor in carne, este gata.
De regula, bunica mea cand fierbea sunca, inainte de a opri focul, punea in vas cateva oua albe proaspat aduse din cuibar si le fierbea acolo ... ele prindeau un gust putin afumat si cand erau decojite aveau o culoare usor de tot bejulie ... se puneau pe platoul pe care era scoasa sunca, jur imprejurul ei, se lasau la rece pana a doua zi cand toata familia se aduna la masa .... desigur ca separat erau si nelipsitele oua rosii pe care le fierbea in coji de ceapa galbena sau rosie, frunze de varza rosie, sfecla, papadie etc, etc ....
Sunca se consuma cu oua fierte, ceapa verde, cas, telemea, ridichi si/sau hrean .... noi preferam doar hreanul
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii