Spareribs cu Garnitura de Cartofi Indieni

Complexitate
redusa
Spareribs cu Garnitura de Cartofi Indieni

Ingrediente

  • -1,5 kg spareribs (costita de porc), feliata
  • -3-5 catei de usturoi
  • -1 varf cutit boia de ardei iute
  • -3-4 linguri ulei de masline
  • -3 bucati ardei iuti, uscati
  • -3 bucati ardei iuti, proaspeti, curatati de seminte
  • -1 portocala
  • -coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • -50-100 ml ulei de masline
  • -3 linguri miere
  • -sare
  • Pentru cartofi indieni:
  • -1-1,5 kg cartofi
  • -sare
  • -sos garam masala si ceapa nigella
  • Pentru sos garam masala si ceapa nigella :
  • -1-2 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita garam masala, pudra
  • -1 lingurita cumin (chimen indian)
  • -1 lingurita seminte de ceapa, nigella
  • -2 cm ghimbir proaspat, ras
  • -1/4 lingurita curry, pudra
  • -1 lingurita cu varf, unt
  • Pentru garam masala:
  • -2 linguri seminte de coriandru
  • -1 lingura seminte de chimion
  • -seminte de la 10 pastai de cardamom negru
  • -2 lingurite seminte de mustar alb
  • -1 lingurita cumin (chimen indian)
  • -2 lingurite seminte de schinduf
  • -2 lingurite boabe de piper negru
  • -1 lingurita cu varf cuisoare, intregi
  • -7-8 cm rulou scortisoara

Mod de preparare

Amestecati intr-un mojar sau robot, usturoiul, ardeiul iute (uscat si proaspat), feliat, boiaua, coaja rasa de la 1/2 portocala si 1/2 lamaie, 3-4 linguri ulei de masline si sarea si omogenizati foarte bine, pana devine o pasta cremoasa.

Ungeti pe toate partile feliile de spareribs cu acesta marinada si dati la frigider, pentru cel putin 1 ora, in vas acoperit cu folie alimentara. Asezati-le apoi, usor distantate, intr-o tava pentru cuptor in care adaugati 1 cana de apa, 50-100 ml ulei, functie de tava si sarati destul de bine. Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, la 180 grade, aproximativ 1 ora.

Scoateti tava si folia, stropiti bucatile de spareribs cu sucul de la 1 portocala amestecat cu miere si mai dati la cuptor, fara folie, pana se rumenesc frumos si costita este facuta. Scoateti tava, acoperiti-o din nou cu folie si lasati circa 10 min asa, inainte de a servi.

Intre timp, puneti cartofii curatati si taiati bucatele la fiert in apa cu sare.

Incalziti pe foc mediu o tigaie si prajiti circa 3 min, condimentele enumerate de la garam masala, pana isi dezvolta aromele si semintele de mustar incep sa pocneasca, rotind continuu tigaia. Lasati la racit si macinati-le apoi cu rasnita electrica.

Separat, prajiti in 1-2 linguri ulei, semintele de ceapa nigella, cuminul, garam masala, pana isi dezvolta aromele. Adaugati ghimbirul ras, praful de curry, untul si lasati la foc moderat inca 2-3 min, amestecand. Turnati sosul cald, peste cartofii atunci scursi de apa, omogenizati prin scuturarea vasului si potriviti de sare.

Serviti calzi langa spareribs si salata de sezon sau muratura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa