Ingrediente
● Carne tocata de porc |
● Carne tocata de vita |
● Carne tocata de pui |
● Ceapa calita |
● Boia dulce |
● Cimbru |
● Coriandru |
● Nucsoara |
● Sare |
● Piper |
● Albusuri de ou sau pesmet |
● Varza acra |
● Felii de jambon afumat |
● Struguri murati |
● Oua murate |
● Vin rosu sau alb (sec) Orez pt garnitura |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Sarmalute de trei feluri
Trec direct la subiect - cand ajung la plagiat, trec direct la pedepsirea prin link ...
Am facut anul acesta o experienta miciurinistica: facand multi ani sarmalutele lui Pastorel Teodoreanu si de asemenea sarmalutele bucovinesti, mi-a venit mie asa pe chelie sa le imbin dar sa mai adaug ceva si de la mine.
Am facut trei feluri de sarmalute: cu carne de porc, de pui si vita (de la Pastorel citire, fara orez!)
Dupa ce le-am gatat de infasurat si aranjat in fata mea, pe caprarii, am luat cate una din fiecare si le-am invelit intr-o foaie mare de varza, cu fasioare de sunca intre ele, le-am giugiulit si pus la fiert in 1/2 zeama de varza (roz din pricina sfeclei pe care o pun printre capatanile de varza) si 1/2 vin rosu (Pastorel zice numai vin ... ehe, vremuri neica ...)
Am acoperit cu alta frunza mare de varza, pus capac si lasat la fiert, foc mic-mic, pana scade zemsoara la nivelul cuiburilor cu sarmale.
Deschid, vad ca frunzele cuibusoarelor de nebunii sunt transparente, moi, stiu ca sunt gata!
La sfarsit ma dau la plagiat si adaug struguri murati si oua murate (nu de alta dar sarmaluta cea cu carne de pui simte nevoia unei rude apropiate iar cea cu carne de vita ar fi invidioasa fara un bob de ceva dulce, vazand ca alalalte doua au companion).
Le voi servi cu o strachina de orez, stricand definitiv traditia mamaligutei (pe ea o vom repune in drepturi la sarmalele traditionale din cuptor).
Struguri murati.
Oua murate ... tot Liliana ... cautati voi ca mie nu-mi da!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmalute de Trei Feluri" nu uita sa ii faci un review.
Trec direct la subiect - cand ajung la plagiat, trec direct la pedepsirea prin link ...
Am facut anul acesta o experienta miciurinistica: facand multi ani sarmalutele lui Pastorel Teodoreanu si de asemenea sarmalutele bucovinesti, mi-a venit mie asa pe chelie sa le imbin dar sa mai adaug ceva si de la mine.
Am facut trei feluri de sarmalute: cu carne de porc, de pui si vita (de la Pastorel citire, fara orez!)
Dupa ce le-am gatat de infasurat si aranjat in fata mea, pe caprarii, am luat cate una din fiecare si le-am invelit intr-o foaie mare de varza, cu fasioare de sunca intre ele, le-am giugiulit si pus la fiert in 1/2 zeama de varza (roz din pricina sfeclei pe care o pun printre capatanile de varza) si 1/2 vin rosu (Pastorel zice numai vin ... ehe, vremuri neica ...)
Am acoperit cu alta frunza mare de varza, pus capac si lasat la fiert, foc mic-mic, pana scade zemsoara la nivelul cuiburilor cu sarmale.
Deschid, vad ca frunzele cuibusoarelor de nebunii sunt transparente, moi, stiu ca sunt gata!
La sfarsit ma dau la plagiat si adaug struguri murati si oua murate (nu de alta dar sarmaluta cea cu carne de pui simte nevoia unei rude apropiate iar cea cu carne de vita ar fi invidioasa fara un bob de ceva dulce, vazand ca alalalte doua au companion).
Le voi servi cu o strachina de orez, stricand definitiv traditia mamaligutei (pe ea o vom repune in drepturi la sarmalele traditionale din cuptor).
Struguri murati.
Oua murate ... tot Liliana ... cautati voi ca mie nu-mi da!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmalute de Trei Feluri" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 20.02.2011 12:36:49
sunt foarte aspectuoase,o sa fac si eu ,i-mi place tot ce este nou,felicitari////