Ingrediente
● carne tocata |
● muschi de vita/cotlet de porc fara os |
● ceapa |
● usturoi |
● mustar |
● spanac/salata verde |
● 3 lamai |
● cascaval (mozarella) |
● ciuperci intregi (vreo 10) |
● sfecla nedecojita (sau la borcan) |
● 3 ardei grasi (de diferite culori) |
● 1 ardei iute (optional) |
● ulei de masline |
● busuioc tocat |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
RULOURILE:
Se pune carnea de vita intr-un bol si se presara busuioc tocat. Se toaca ceapa si usturoi (cantitate corespunzatoare cantitatii de carne tocata) si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se adauga peste carnea tocata. Apoi se adauga putin mustar (iute sau dulce), piper si se amesteca.
Spanacul sau salata verde se opareste in apa cu sare cateva secunde (puneti spanacul in apa abia cand aceasta a inceput sa clocoteasca). Se pune repede in apa rece si se stoarce manual dupa 3-4 secunde. Se razaleste putina coaja de lamaie peste spanac/salata verde.
Se ia o bucata de muschi de vita/cotlet fara os si se taie felii subtiri. Se intinde pe masa o folie de pastic apoi felia de carne, peste care se mai pune o folie de plastic si se bate.
Peste felia de carne se pune spanacul, carnea tocata, cascavalul razalit si se ruleaza. Puteti introduce betisoare de lemn (sau scobitori) ca sa tina ruloul inchis, mai ales la capete. Se presara ruloul cu piper si sare si se pune pe gratar (45 minute). Daca nu folositi gratarul, ci cuptorul, puneti o folie de aluminiu in tava, apoi rulourile si introduceti in cuptor. Lasati pana se rumeneste carnea, apoi intoarceti si lasati sa se rumeneasca si pe partea cealalta.
La scoatere, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa putin sa se raceasca (cateva minute).
SALATA:
Sfecla oparita se decojeste (cu manusi). Se curata ciupercile, se taie ardeii sub forma de liniute. Sfecla se taie rondele. Daca folositi sfecla taiata felii de la borcan, scurgeti-le de zeama. Se adauga piper peste ciuperci si se pune pe gratar sau pe tava de gratar din cuptor. Puneti si ardeii si sfecla si lasati sa se coaca.
DRESSING-UL PENTRU SALATA:
Se piseaza usturoiul, se storc 2 lamai peste usturoi. Se amesteca cu telul si se adauga treptat ulei de masline si piper.
Peste sos se pun ciupercile si ardeii copti. Se decojeste ardeiul iute si se toaca, dupa care se presara peste salata (optional). Se taie bucatele de rosii (cherry daca se poate), se adauga busuioc si spanac/salata verde. Se amesteca tot si se pune la frigider.
Pofta buna!
Se servesc rulourile pe un platou, cu putina salata langa. Separat, intr-un bol, se pune restul salatei, din care se vor servi invitatii dvs. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulouri Umplute si Salata de Legume la Gratar (sau Cuptor)" nu uita sa ii faci un review.
Se pune carnea de vita intr-un bol si se presara busuioc tocat. Se toaca ceapa si usturoi (cantitate corespunzatoare cantitatii de carne tocata) si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se adauga peste carnea tocata. Apoi se adauga putin mustar (iute sau dulce), piper si se amesteca.
Spanacul sau salata verde se opareste in apa cu sare cateva secunde (puneti spanacul in apa abia cand aceasta a inceput sa clocoteasca). Se pune repede in apa rece si se stoarce manual dupa 3-4 secunde. Se razaleste putina coaja de lamaie peste spanac/salata verde.
Se ia o bucata de muschi de vita/cotlet fara os si se taie felii subtiri. Se intinde pe masa o folie de pastic apoi felia de carne, peste care se mai pune o folie de plastic si se bate.
Peste felia de carne se pune spanacul, carnea tocata, cascavalul razalit si se ruleaza. Puteti introduce betisoare de lemn (sau scobitori) ca sa tina ruloul inchis, mai ales la capete. Se presara ruloul cu piper si sare si se pune pe gratar (45 minute). Daca nu folositi gratarul, ci cuptorul, puneti o folie de aluminiu in tava, apoi rulourile si introduceti in cuptor. Lasati pana se rumeneste carnea, apoi intoarceti si lasati sa se rumeneasca si pe partea cealalta.
La scoatere, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa putin sa se raceasca (cateva minute).
SALATA:
Sfecla oparita se decojeste (cu manusi). Se curata ciupercile, se taie ardeii sub forma de liniute. Sfecla se taie rondele. Daca folositi sfecla taiata felii de la borcan, scurgeti-le de zeama. Se adauga piper peste ciuperci si se pune pe gratar sau pe tava de gratar din cuptor. Puneti si ardeii si sfecla si lasati sa se coaca.
DRESSING-UL PENTRU SALATA:
Se piseaza usturoiul, se storc 2 lamai peste usturoi. Se amesteca cu telul si se adauga treptat ulei de masline si piper.
Peste sos se pun ciupercile si ardeii copti. Se decojeste ardeiul iute si se toaca, dupa care se presara peste salata (optional). Se taie bucatele de rosii (cherry daca se poate), se adauga busuioc si spanac/salata verde. Se amesteca tot si se pune la frigider.
Pofta buna!
Se servesc rulourile pe un platou, cu putina salata langa. Separat, intr-un bol, se pune restul salatei, din care se vor servi invitatii dvs. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulouri Umplute si Salata de Legume la Gratar (sau Cuptor)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.09.2009 18:18:51
multumesc! este prima reteta mai complexa pe care am pus-o in aplicare. A meritat!