Rulouri Umplute si Salata de Legume la Gratar (sau Cuptor)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne tocata
  • muschi de vita/cotlet de porc fara os
  • ceapa
  • usturoi
  • mustar
  • spanac/salata verde
  • 3 lamai
  • cascaval (mozarella)
  • ciuperci intregi (vreo 10)
  • sfecla nedecojita (sau la borcan)
  • 3 ardei grasi (de diferite culori)
  • 1 ardei iute (optional)
  • ulei de masline
  • busuioc tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

RULOURILE:
Se pune carnea de vita intr-un bol si se presara busuioc tocat. Se toaca ceapa si usturoi (cantitate corespunzatoare cantitatii de carne tocata) si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se adauga peste carnea tocata. Apoi se adauga putin mustar (iute sau dulce), piper si se amesteca.

Spanacul sau salata verde se opareste in apa cu sare cateva secunde (puneti spanacul in apa abia cand aceasta a inceput sa clocoteasca). Se pune repede in apa rece si se stoarce manual dupa 3-4 secunde. Se razaleste putina coaja de lamaie peste spanac/salata verde.

Se ia o bucata de muschi de vita/cotlet fara os si se taie felii subtiri. Se intinde pe masa o folie de pastic apoi felia de carne, peste care se mai pune o folie de plastic si se bate.

Peste felia de carne se pune spanacul, carnea tocata, cascavalul razalit si se ruleaza. Puteti introduce betisoare de lemn (sau scobitori) ca sa tina ruloul inchis, mai ales la capete. Se presara ruloul cu piper si sare si se pune pe gratar (45 minute). Daca nu folositi gratarul, ci cuptorul, puneti o folie de aluminiu in tava, apoi rulourile si introduceti in cuptor. Lasati pana se rumeneste carnea, apoi intoarceti si lasati sa se rumeneasca si pe partea cealalta.

La scoatere, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa putin sa se raceasca (cateva minute).

SALATA:
Sfecla oparita se decojeste (cu manusi). Se curata ciupercile, se taie ardeii sub forma de liniute. Sfecla se taie rondele. Daca folositi sfecla taiata felii de la borcan, scurgeti-le de zeama. Se adauga piper peste ciuperci si se pune pe gratar sau pe tava de gratar din cuptor. Puneti si ardeii si sfecla si lasati sa se coaca.

DRESSING-UL PENTRU SALATA:
Se piseaza usturoiul, se storc 2 lamai peste usturoi. Se amesteca cu telul si se adauga treptat ulei de masline si piper.

Peste sos se pun ciupercile si ardeii copti. Se decojeste ardeiul iute si se toaca, dupa care se presara peste salata (optional). Se taie bucatele de rosii (cherry daca se poate), se adauga busuioc si spanac/salata verde. Se amesteca tot si se pune la frigider.

Pofta buna!
Se servesc rulourile pe un platou, cu putina salata langa. Separat, intr-un bol, se pune restul salatei, din care se vor servi invitatii dvs.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie