Ingrediente
● Ingrediente clatite: |
● lapte |
● faina |
● 1-2 oua |
● un varf sare |
● un varf bicarbonat |
● Ingrediente umplutura: |
● piept de pui |
● mixt salata congelata cu cartofi |
● sos uncle bens - dijon |
● usturoi |
● sare |
● delikat |
● ulei de masline |
● Ingrediente salata si ornament: |
● morcovi mititei congelati |
● unt |
● cascaval |
● Ingrediente garnitura: |
● orez balsamic |
Mod de preparare
Se prepara aluatul pentru clatite din ingredientele de mai sus si se lasa la odihnit o jumatate de ora, iar apoi se prepara in tigaie.
Usturoiul se taie marunt si se pune intr-o tigaie mai mare la calit in ulei de masline. Apoi se pune pieptul de pui taiat fasii si se lasa sa se inabuse vreo 5 min. Dupa care adaugam mixul de salata cu cartofi si lasam cat este nevoie pentru a fi patrunse toate ingredientele. La final adaugam sosul dijon si saram daca este nevoie.
Acum, luam cate o clatita si o umplem cu compozitia de mai sus, strangem capetele la mijloc si le legam cu ata (mie nu mi-a venit nici o alta idee pentru a putea tine clatitele sa nu se desfaca). Ungem o tava cu unt, punem clatitele una langa alta si presaram pe fiecare cascaval ras subtire si punem pe fiecare cate putin, putin unt. Dam la cuptor pana se topeste putin cascavalul.
Intre timp, intr-o alta tigaie topim putin unt dupa care punem morcovii si lasam la calit pana sunt bine facuti.
Intr-o oala punem mai multa apa la fiert, adaugam sare, iar cand incepe sa fiarba punem orezul balsamic. Dupa ce este fiert il punem in stracuratoare si lasam sa se scurga de zeama (asa orezul ramane alb).
Eu am servit dupa cum se vede in imagine si alaturi de tortul vietii mele!
Nu am specificat cantitatile pentru ca fiecare pune din fiecare ingredient cat doreste si de cat are nevoie. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Punguta cu Doi Bani" nu uita sa ii faci un review.
Usturoiul se taie marunt si se pune intr-o tigaie mai mare la calit in ulei de masline. Apoi se pune pieptul de pui taiat fasii si se lasa sa se inabuse vreo 5 min. Dupa care adaugam mixul de salata cu cartofi si lasam cat este nevoie pentru a fi patrunse toate ingredientele. La final adaugam sosul dijon si saram daca este nevoie.
Acum, luam cate o clatita si o umplem cu compozitia de mai sus, strangem capetele la mijloc si le legam cu ata (mie nu mi-a venit nici o alta idee pentru a putea tine clatitele sa nu se desfaca). Ungem o tava cu unt, punem clatitele una langa alta si presaram pe fiecare cascaval ras subtire si punem pe fiecare cate putin, putin unt. Dam la cuptor pana se topeste putin cascavalul.
Intre timp, intr-o alta tigaie topim putin unt dupa care punem morcovii si lasam la calit pana sunt bine facuti.
Intr-o oala punem mai multa apa la fiert, adaugam sare, iar cand incepe sa fiarba punem orezul balsamic. Dupa ce este fiert il punem in stracuratoare si lasam sa se scurga de zeama (asa orezul ramane alb).
Eu am servit dupa cum se vede in imagine si alaturi de tortul vietii mele!
Nu am specificat cantitatile pentru ca fiecare pune din fiecare ingredient cat doreste si de cat are nevoie. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Punguta cu Doi Bani" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany