Pulpe de Pui cu Sos Exotic, la Cuptor

Complexitate
redusa
Pulpe de Pui cu Sos Exotic, la Cuptor

Ingrediente

  • -4 pulpe de pui
  • -6-8 cartofi
  • -4-5 rosii
  • -100 g masline
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sosul exotic :
  • -4-5 catei de usturoi
  • -2 linguri zeama de lamiae
  • -2 linguri zeama de portocala
  • -1 varf cutit sofran
  • -1 lingurita busuioc
  • -2-3 linguri ulei
  • -1 ardei iute, tocat (fara vinisoare si seminte)
  • -sare
  • -1-2 linguri patrunjel verde, tocat

Mod de preparare

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele pentru sosul exotic si se freaca bine cu el pulpele de pui, apoi se lasa 2-3 ore la macerat, in frigider.

Reteta spune sa se foloseasca pulpele intregi de pui. Eu am folosit ciocanele. (Pentru macerare se poate pune amestecul si pulpele intr-o punga mai groasa (rezistenta), se scutura bine sa ajunga amestecul pe toate partile carnii si se da la rece).

Se pune apoi carnea intr-o tava, unsa bine cu ulei, impreuna cu rosiile decojite si taiate felii si maslinele, tinute in prealabil in apa, din momentul in care am pus carnea la macerat. Se adauga, presarand, sosul exotic, sare, piper, dupa gust si se da tava la cuptor. Cand sunt aproape gata pulpele de pui, se adauga cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in diferite forme, cu formele de fursecuri.

POFTA MARE!
Se serveste cald cu salata de sezon sau sos de usturoi cu smantana. Aceasta este reteta, dar eu am pus in tava cartofii si peste ei carnea, deodata. Am servit pulpele cu cartofi si sos de usturoi cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc