Pui Umplut Gratinat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pui Umplut Gratinat

Ingrediente

  • un pui intreg
  • 2 conserve de ciuperci
  • sau 300 gr proaspete
  • partunjel tocat
  • paine inmuiata in lapte
  • piper
  • sare
  • 1 ceapa tocata
  • 2 oua
  • Pentru sos:
  • 4 oua
  • 40 gr smantana
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • cascaval ras 40 gr
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Un pui intreg, spalat si uscat. Conserve de ciuperci doua la numar, tocate marunt, sau 300 gr proaspete tocate si inabusite in unt, patrunjel frunza proaspat, piine alba inmuiata in lapte( asta dupa preferinta, eu de regula nu pun numai atunci cind in amestec pun si ficat de pui) deci piinea este optional, piper, sare, o ceapa tocata marunt si doua oua.

Se amesteca impreuna toate si se pune deoparte. Se desprinde cu mina pielea de pe pui (de pe piept si pulpe) si cu o lingura se introduce compozitia de ciuperci sub pielea desprinsa. Apoi se coase cu ata (eu de regula folosesc neagra ca sa pot sa o vad dupa ce puiul este gata si sa o scot inainte de a servi puiul). Se toarna peste pui putina untura fierbinte (sau unt cine doreste) si se acopera puiul cu o folie de aliuminiu si se da la cuptor.

Separat se face un sos de cascaval din 4 oua intregi, 40 gr smintina, sare dupa gust, piper la fel, 40 gr cascaval ras, 2 linguri de faina. Se amesteca toate, apoi se scoate puiul din cuptor (deja este pe jumatate gata puiul, se ia de pe el folia de aluminiu si in tava, pe langa pui, se toarna sosul gata preparat iar puiul se unge cu unt din belsug.

Cine doreste poate sa toarne sosul de cascaval si pe pui (mie nu imi place aspectul dupa coacere). Puiul se presara cu cascaval ras( eu nu am pus) si se da din nou la cuptor, de data asta neacoperit, pina sosul de cascaval este gata. Sosul se incheaga in cuptor si arata ca o clatita americana (ma refer la grosime).

Puiul, dupa ce este gata se scoate din tava in care a fost copt si se pune pe un platou, sosul se scoate pe unservetel si se preseaza cu un alt servetel ca sa scoatem grasimea din el cit putem de mult, si apoi se taie felii sau se decupeaza diferite forme din el sau pur si simplu se serveste pe farfurie asa cum este ca si garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie