Pieptul de pui se taie bucati si se pune intr-un bol. Peste bucatile de piept de pui, se pun: 1 lingurita de boia, 2 linguri ulei, 2 linguri sos de soia, sare. Ingredientele se amesteca bine. Apoi, se pune o folie deasupra bolului si se da la frigider. Se lasa carnea la marinat pt cel putin 20 minute in frigider.
Cat carnea sta la marinat, ananasul se taie in jumatate. Jumatate se pune deoparte pentru ca doar jumatate se va folosi. Jumatatea pe care o veti folosi, trebuie curatata sau daca vreti sa folositi coaja ca si mine, atunci taiati miezul cu grija. Miezul se taie in bucati.
Se curata, se spala si se taie ardeiul. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun bucatile de ardei.
Se lasa la calit 3 minute, dupa care se pun bucatile de ceapa, care inainte au fost spalate si taiate.
Se lasa si ceapa la calit pentru 2 minute, dupa care se pune carnea. Sosul ramas de la carne se poate arunca.
Se lasa la prajit pana cand carnea e patrunsa bine. Apoi se pun bucatile de ananas.
Se amesteca lingura de amidon cu lingurile de apa si lingurile de suc de ananas. Se pune amestecul peste legume si carne.
Se amesteca bine si se mai lasa la fiert putin.
Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Merge foarte bine cu orez.
Pofta buna!
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii