Pui Gong Bao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui Gong Bao

Ingrediente

  • -500g piept de pui
  • -2 ardei rosii, mai mici
  • -2 ardei galbeni, mai mici
  • -1 ceapa mare sau 4 fire de ceapa verde
  • -2 maini bune de alune
  • -1 bucata de ghimbir proaspat
  • -2 morcovi
  • -5 catei de usturoi
  • -2 sau 3 ardei iuti, depinde de cat de iute, va place (reteta, spune 9-10 ardei iuti)
  • -ulei
  • Pt marinata:
  • -4 lingurite sos soia (eu am avut dark)
  • -2 lingurite vin de orez
  • -2 lingurite amidon de porumb
  • -2 lingurite apa rece
  • -2 lingurite ulei de susan
  • Pt sos:
  • -2 lingurite vin d eorez
  • -2 lingurite ulei de susan
  • -2 lingurite zahar
  • -2 linguirte amidon de porumb
  • -4 lingurite sos soia
  • -4 lingurite apa
  • -sare

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele si se amesteca cu sosul pt marinata, mai sus amintit. Dupa, care se da la frigider pt 30 minute.

Cat carnea, sta la marinat, se pregatesc legumele. Asadar, se curata si se taie cuburi ardeii, morcovii si ceapa. Usturoiul, ardeii iuti si ghimbirul, se curata si se taie marunt.

Se poate pregatii si sosul, pana una, alta. Asadar, se amesteca toate ingredientele, mai sus amintite, iar pasta rezultata se lasa deoparte.

Dupa ce carnea a stat suficient la marinat, se pune la prajit in ulei, pt 3 minute, la foc mare. Prajita se pune intr-un bol si se lasa deoparte.

Alunele se pun la prajit, cateva momente, pana se simte de la ele, un miros de copt. Dupa care se scot pe o farfure si se lasa deoparte.

Mai apoi, se pune o tigaie cu ulei la foc mare, iar cand e incalzit, se pun ardeii iuti, taiati, iar dupa cateva momente, se pun bucatile de ghimbir si usturoi. Se amesteca bine, dupa care se adauga ceapa si se lasa la calit, pt 30 de secunde.

Apoi, se adauga ardeii si morcovii, taiati. Se lasa 1 minut, la calit. Dupa, se pun carnea si alunele. Se lasa sa se prajesca, toate impreuna, pt 1 minut, dupa care se adauga sosul, deja pregatit. Se mai lasa, pe foc, pana sosul se ingroasa.

Pofta buna!
Se poate servi cu orez sau cu paste de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie