Pui cu Caramel

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

600g de piept de pui
2 morcovi
1 dovlecel mare
bambus
1 praz
200g de zahar
2 linguri de otet de orez
80-100ml de sos de soia
2 lingurite pline de maizena (amidon de porumb, orez) dizolvate in apa
1 lingura de faina
sare
piper
ghimbir
4 linguri de ulei (eu am folosit de nuci)
Folosim un wok sau o tigaie adanca

Mod de preparare

Morcovii se curata si taie maruntel, la fel si dovlecelul. Prazul se spala si se taie in rondele.

In doua linguri de ulei se trag legumele incepand cu morcovii, care au cea mai mare perioada de pregatire, dupa 4 minute adaugam dovlecelul apoi prazul si bambusul. Rasturnam totul intr-un vas si lasam deoparte.

Carnea de pui se taie micut si se presoara deasupra ei faina, asa ramane moale si gustoasa. Incingem celelalte doua linguri de ulei si prajim carnea. Cand este gata se da de pe foc, saram, piperam si adaugam ghimbirul.

Pregatim un caramel sec din cele 200g de zahar, cand este aproape gata, varsam deasupra sosul de soia si otetul de orez. Amestecam bine, lasam inca putin pe foc ca sosul sa fie omogen. Varsam sosul peste carne, adaugam legumele si dam pe foc.

Dizolvam maizena in apa si varsam peste, amestecam bine si mai lasam pe foc pana cand sosul da semne sa fiarba si este destul de grosut. Maxim 10 minute.

Servim alaturi de orez parfumat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui cu Caramel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  06.12.2011 00:13:08

Merci Dana, incearca-l sunt sigura ca iti va place. Pupicei

d_dana_a
•  02.12.2011 19:36:51

Deosebit...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui cu Caramel