Pui Campurriano

Complexitate
redusa
Pui Campurriano

Ingrediente

  • -4 pulpe de pui;
  • -6 linguri ulei de masline;
  • -piper;
  • -sare;
  • -dafin;
  • -3 linguri boia;
  • -3 linguri faina;
  • -1 ardei rosu, fara samburi, tocat;
  • -100 g sunca, taiata cuburi;
  • -1 ardei verde, tocat;
  • -8 cepe verzi sau din cele mici, care se folosesc pentru murat
  • -1 cana supa de pui;
  • -1 ceapa, tocata marunt;
  • -2 catei de usturoi tocati;
  • -1 cana orez (Arborio);
  • -1 cana vin alb, sec

Mod de preparare

Se incing 4 linguri de ulei intr o tigaie.

Se sareaza si pipereaza pulpele de pui si se presara cu boia din abundenta, apoi se dau prin faina. Se prajesc la foc mediu, cateva minute pe fiecare parte in uleiul incins. Se adauga sunca, ardeii si ceapa verde(numai bulbii, netaiati).

Se aseaza puiul intr-un vas mai mic, astfel incat sa se formeze un singur strat cat mai compact. Se pudreaza cu faina. Ceapa, sunca, dafinul si ardeii se aseaza in spatiile dintre pulpe. Se toarna atata supa, cat sa acopere toate ingredientele. Se pune un capac si se fierbe la foc foarte mic, pana ce carnea este facuta.

Separat se caleste ceapa tocata, in 2 linguri de ulei incins. Se adauga cateii de usturoi si orezul, continuandu-se calirea. Peste orezul calit se presara 1 lingura de boia si se toarna vinul. Se da in clocot, amestecand continuu, pana ce vinul este absorbit complet. Atunci se adauga 1 ceasca de supa calda si se fierbe cam un sfert de ora, ca sa se absoarba lichidul, amestecand ocazional.

Cand orezul a fiert, se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa cateva minute deoparte sa se patrunda aromele.

POFTA BUNA!

Se serveste cu pulpele de pui, preparate mai sus, ambele fiind calde.
Deasupra se presara ceapa verde ramasa, tocata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
ORECCHIETTE CU ANGHINARE
Bucataras.RO

ORECCHIETTE CU ANGHINARE

Orecchiette-le mi-au fost dăruite în urmă cu câteva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Când le-am primit, mesajul...

ORECCHIETTE CU ANGHINARE
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!