Pui Campurriano

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

4 pulpe de pui
6 linguri ulei de masline
piper
sare
dafin
3 linguri boia
3 linguri faina
1 ardei rosu, fara samburi, tocat
100 g sunca, taiata cuburi
1 ardei verde, tocat
8 cepe verzi sau din cele mici, care se folosesc pentru murat
1 cana supa de pui
1 ceapa, tocata marunt
2 catei de usturoi tocati
1 cana orez (Arborio)
1 cana vin alb, sec

Mod de preparare

Se incing 4 linguri de ulei intr o tigaie.

Se sareaza si pipereaza pulpele de pui si se presara cu boia din abundenta, apoi se dau prin faina. Se prajesc la foc mediu, cateva minute pe fiecare parte in uleiul incins. Se adauga sunca, ardeii si ceapa verde(numai bulbii, netaiati).

Se aseaza puiul intr-un vas mai mic, astfel incat sa se formeze un singur strat cat mai compact. Se pudreaza cu faina. Ceapa, sunca, dafinul si ardeii se aseaza in spatiile dintre pulpe. Se toarna atata supa, cat sa acopere toate ingredientele. Se pune un capac si se fierbe la foc foarte mic, pana ce carnea este facuta.

Separat se caleste ceapa tocata, in 2 linguri de ulei incins. Se adauga cateii de usturoi si orezul, continuandu-se calirea. Peste orezul calit se presara 1 lingura de boia si se toarna vinul. Se da in clocot, amestecand continuu, pana ce vinul este absorbit complet. Atunci se adauga 1 ceasca de supa calda si se fierbe cam un sfert de ora, ca sa se absoarba lichidul, amestecand ocazional.

Cand orezul a fiert, se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa cateva minute deoparte sa se patrunda aromele.

POFTA BUNA!

Se serveste cu pulpele de pui, preparate mai sus, ambele fiind calde.
Deasupra se presara ceapa verde ramasa, tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui Campurriano" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui Campurriano