Praz umplut cu tocatura de carne

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

2 legaturi de praz mai gros
300 gr carne tocata
80 gr orez
1 ou
1-2 cepe
2 linguri legume deshidratate
1 lingura frunze de cimbru uscate
2-3 linguri pasta de tomate
200 ml vin alb demidulce
200 ml apa
1 lingurita piper macinat
1 foaie de dafin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Orezul se pune la umflat in putina apa clocotita, impreuna cu legumele deshidratate.

Prazul se curata si se taie bucati de 10 cm lungime (din partea cea mai groasa). Bucatile de praz se oparesc in apa cu sare timp de cateva minute dupa care se trec prin apa rece si apoi se scoate mijlocul (cu grija, in asa fel incat sa ramana niste tuburi cu 2 invelisuri).

Se amesteca carnea cu orezul, oul crud, ceapa tocata marunt, cu cimbrul, sarea si piperul.

Se umplu tuburile de praz cu acest amestec si se aseaza intr-o tava care rezista la caldura cuptorului.

Se desface pasta de rosii in putina apa rece, se adauga vinul si restul de apa - cat sa fie acoperite tuburile de praz. Se pune si frunza de dafin.

Se fierbe in cuptor pana cand sosul scade - aprox. 40 de minute.


Se serveste cald sau rece cu smantana.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Praz umplut cu tocatura de carne" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  12.02.2009 21:24:00

Buna acesta mancare!

Leila
•  08.02.2009 19:59:53

absolut delicios acest praz dupa imagini . Cu siguranta il voi prepara :*

felicitari Alina !!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Praz umplut cu tocatura de carne