Ingrediente
● 2 legaturi de praz mai gros |
● 300 gr carne tocata |
● 80 gr orez |
● 1 ou |
● 1-2 cepe |
● 2 linguri legume deshidratate |
● 1 lingura frunze de cimbru uscate |
● 2-3 linguri pasta de tomate |
● 200 ml vin alb demidulce |
● 200 ml apa |
● 1 lingurita piper macinat |
● 1 foaie de dafin |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Orezul se pune la umflat in putina apa clocotita, impreuna cu legumele deshidratate.
Prazul se curata si se taie bucati de 10 cm lungime (din partea cea mai groasa). Bucatile de praz se oparesc in apa cu sare timp de cateva minute dupa care se trec prin apa rece si apoi se scoate mijlocul (cu grija, in asa fel incat sa ramana niste tuburi cu 2 invelisuri).
Se amesteca carnea cu orezul, oul crud, ceapa tocata marunt, cu cimbrul, sarea si piperul.
Se umplu tuburile de praz cu acest amestec si se aseaza intr-o tava care rezista la caldura cuptorului.
Se desface pasta de rosii in putina apa rece, se adauga vinul si restul de apa - cat sa fie acoperite tuburile de praz. Se pune si frunza de dafin.
Se fierbe in cuptor pana cand sosul scade - aprox. 40 de minute.
Se serveste cald sau rece cu smantana.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Praz umplut cu tocatura de carne" nu uita sa ii faci un review.
Prazul se curata si se taie bucati de 10 cm lungime (din partea cea mai groasa). Bucatile de praz se oparesc in apa cu sare timp de cateva minute dupa care se trec prin apa rece si apoi se scoate mijlocul (cu grija, in asa fel incat sa ramana niste tuburi cu 2 invelisuri).
Se amesteca carnea cu orezul, oul crud, ceapa tocata marunt, cu cimbrul, sarea si piperul.
Se umplu tuburile de praz cu acest amestec si se aseaza intr-o tava care rezista la caldura cuptorului.
Se desface pasta de rosii in putina apa rece, se adauga vinul si restul de apa - cat sa fie acoperite tuburile de praz. Se pune si frunza de dafin.
Se fierbe in cuptor pana cand sosul scade - aprox. 40 de minute.
Se serveste cald sau rece cu smantana.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Praz umplut cu tocatura de carne" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Leila
• 08.02.2009 19:59:53
absolut delicios acest praz dupa imagini . Cu siguranta il voi prepara :*
felicitari Alina !!!!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 12.02.2009 21:24:00
Buna acesta mancare!