Foietajul il scoatem la dezghetat.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite.
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele.
Incingem uleiul intr-o tigaie, rumenim puiul pe toate partile.
Adaugam ceapa, morcovul, le innabusim 1 minut, apoi punem cam 1 cana si jumatate cu apa.
Lasam sa dea in clocot, dam gust cu sare, piper si rozmarinul uscat.
Reglam focul potrivit si lasam sa scada lichidul cam pe jumatate.
Punem smanatana, amestecam si ii dam doar doua clocote.
Tragem tigaia de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca.
Acest amestec cu pui il punem intr-un vas termorezistent, eu am pus in doua vase mai potrivite.
Tocam patrunjelul, il presaram deasupra.
Punem putina faina pe masa de lucru, asezam foietajul, intindem foaia dupa dimensiunea vasului, sa acopere bine placinta.
Batem spuma oul, ungem cu un penson foietajul.
Introducem placinta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. O lasam pana prinde o culoare aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.
Cu castraveciori murati a mers de minune la noi!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii