Ingrediente

Pentru 5 persoane:
450 grame faina
250 ml lapte
4 linguri ulei
1 lingurita de zahar
1 cub mic de drojdie
1/2 lingurita de sare
1 pahar de bullion concentrate
1/2 cutie porumb medie
80 ml ulei masline
1 borcan de ciuperci
1 ardei gras galben potrivit
1 ardei rosu potrivit
1 ardei verde potrivit
100 grame masline (eu am pus si verzi si negre)
Cubulete mici de branza telemea
Cascaval ras
oregano
busuioc
cimbru
salam
sunca
1 ceapa

Mod de preparare

Se pun cei 80 ml ulei de masline pe foc cu paharul de bullion, oregano, cimbru si busuioc dupa gust si se lasa aproximativ 10-15 minute sa fiarba la foc mic pana se leaga un sos mai gros. Se desface drojdia cu putin lapte caldut nu fierbinte si zahar si se adauga 1-2 linguri de faina din compozitia de faina si se lasa sa dospeasca cateva minute. Se toarna acest amestec peste restul de faina si se adauga restul laptelui si uleiul la temperatura camerei. Se framanta bine.

Se lasa coca acoperita cu un prosop 30 minute la loc cald sa creasca. Se intinde coca si se aseaza in tava unsa si tapetata. Din acest aluat ies doua pizza rotunde sau una mare in tava de aragaz. Aluatul trebuie sa fie de grosimea unei jumatati de deget.

Se unge aluatul cu 1/2 din cantitatea de bullion fiert. Se aseaza peste aluat legumele taiate foarte subtire si deasupra se rade cascaval.

Se serveste cu ketchup.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pizza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

moniknik
•  16.04.2011 13:44:30

arata f.bine, reteta asta am sa o incerc si eu...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pizza