Piept de Pui Umplut cu Ciuperci si Sos de Vin Rosu

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

1 kg piept de pui
2 oua
100 ml smantana
60 g ciuperci champignon
2 catei de usturoi
0 ceapa potrivita
240 g orez cu bobul lunguiet
50 ml ulei
120 g unt
200 ml vin rosu
50 g patrunjel
delikat
cimbru
busuioc

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se desface cu cutitul 800 g piept de pui si se asezoneaza.
Cele 200 g piept de pui se mixeaza, se adauga ouale, smantana, ciupercile taiate felii si sotate in unt si se potriveste cu sare si piper.

Se umple pieptul de pui ca pasta de carne si ciuperci se ruleaza, se infasoara in folie de aluminiu si se baga in cuptorul incalzit in prealabil ... se tine timp de 30 minute la foc mediu apoi se taie deasupra folia si se mai baga in cuptor pana se rumeneste ruloul de pui.

Sosul se prepara astfel:
Se caleste ceapa si usturoiul in unt, se adauga vinul se asezoneaza si se lasa sa fiarba pana cand aproape a fiert ceapa.
Se da sosul prin blender.

Se soteaza orezul in ulei si untul fierbinte se adauga 750 ml supa de pui si se lasa sa fiarba. Se serveste pieptul de pui taiat cu garnitura de orez si sosul de vin rou deasupra.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piept de Pui Umplut cu Ciuperci si Sos de Vin Rosu" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

xanora
•  18.05.2012 19:34:40

hmmm frumoasa bonetica de orez, dar cu sosul de vin ai cam dat-oin bara...cred ca i vrut sa faci sos oporto, e un sos pe baza de vin rosu , oporto, dar se poate folosi orice fel de vin rosu pt asta.O sa pun o reteta cu el ca sa vezi cum ar trebui facut. Am experienta in bucatarie de 4 steel, fara cursuri de bucatar, asa ca imi cer scuze daca te superi...si eu pana am ajuns aici mi-am luat-o rau de un bucatar cu 3 stele Michelin! :P

turconianstyle
•  23.09.2010 22:17:00

rafinament si savoare - felicitari!

alin26
•  13.10.2009 20:05:42

de patrunjel,cimbru si busuioc nai spuc nimic,cand se pun ,se pun in umplutura??

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piept de Pui Umplut cu Ciuperci si Sos de Vin Rosu