Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Postat pe: 04-12-2015
(0)

Ingrediente

1 picior de porc afumat
500 ml vin rosu
sare
piper macinat
piper boabe
4-5 foi de dafin
3-4 catei de usturoi
1 lingurita cimbru uscat
boia de ardei dulce
Pentru sos:
1 radacina hrean
2-3 linguri zeama de lamaie
sare
150 gr iaurt
6-7 linguri cu varf smantana

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Spalam putin piciorul de porc.
Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine.
Punem piciorul in acest amestec, il acoperim si il dam la rece peste noapte.
A doua zi punem piciorul intr-o oala cu apa, cateva boabe de piper, 3 foi de dafin rupte bucatele si il fierbem cam 40-45 de minute, dar nu aruncam sosul de vin.
Dupa ce s-a fiert, il tranferam intr-o tava, turnam vinul cu mirodenii si 2-3 polonice din zeama in care a fiert.
Curatam usturoiul, il taiem in jumatati si impanam carnea.
Punem si celelalte foi de dafin, putina boia deasupra, il acoperim cu folie alimentara si il introducem in cuptor la o temperatura potrivita.
Din cand in cand il mai descoperim ca sa il stropim cu zeama din tava.
Cand este bine patruns, il descoperim si il mai lasam 10-15 minute sa se rumeneasca. Cand este gata il scoatem din cuptor dar il pastram invelit sa nu se usuce.
Sosul:
Curatam hreanul, il spalam si il dam pe razatoarea mica.
Adaugam zeama de lamaie, putina sare, il lasam 5 minute sa se macereze, apoi incorporam iaurtul, smantana si amestecam bine.
Se serveste alaturi de deliciosul ciolan!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Picior de porc cu sos de hrean si smantana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Picior de porc cu sos de hrean si smantana