Ingrediente

500 gr macaroane groase ( no 2)
1 kg carne tocata vita
1 ceapa tocata marunt
1 paharel de vin alb
1 conserva de rosii, sau 4-5 rosii tocate sau 2-3 ligurite de pasta de rosii
2 linguri de unt, sau margarina
1 ou
1 plic beshamel
sare
piper
ulei de masline, sau de care vreti
brinza rasa ( cascaval pun eu) sau pesmet

Mod de preparare

Se prajeste un pic carnea tocata, intr-o tigaie, amestecand mereu cu o ligura de lemn, pana se schimba culoarea, adaugati ceapa si amestecati.

Stingeti cu vinul lasati 1 min. sa fiarba si adaugati rosiile sau pasta de rosii! Micsorati focul si lasati sa fiarba cam 15 minute pana se evapora toata zeama rezultata! Lasati sa se raceasca! dupa ce s-a racit amestecati cu oul care l-ati batut un pic inainte!

Fierbeti un pic macaroanele (sa nu fie fierte rau )le scurgeti si le amestecati cu untul! Preparati beshamelul (besamel).

Ungeti o tava cu un pic de margarina sau ulei si asezati macaroanele, deasupra carnea tocata, iar apoi sosul besamel, se niveleaza frumos si se presara cu branza rasa sau pesmet.


Se pune tava la cuptor si se coace la 200 de grade 50-60 de minute,pana se rumeneste frumos.

Scoateti tava de la cuptor, se lasa la racit, dupa ce s-a racit se taie in bucati.
Se serveste atat calda cat si rece !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pastitio" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pastitio