Se amesteca oul intreg cu untul moale(se scoate din frigider, cu cateva ore inainte de a prepara)si faina bine cu furculita. Se ia apoi cu lingurita pe lungimea ei din compozitie si se pune intr-o cratita de 2l. care a fost pusa sa fiarba cu apa pana la jumatate si o lingurita de sare.
Dintr-un ou vor rezulta cam 15-20 galuste . Se fierb cu capac 10 minute,pana devin moi, apoi se iau cu spumiera si se pun deoparte.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pentru 2 minute,pana scade apa ce o lasa.Se pune boiaua dulce si imediat carnea taiata bucati ,putina sare. Se amesteca pana se coaguleaza la suprafata, apoi se pune capac si se rumeneste punand putina apa.
Cand este aproape gata se pune ardeiul si rosiile taiate felii, usturoiul tocat,putin piper, patrunjel tocat si apa cat sa formeze un sos subtire.
Se potriveste de sare si se da la cuptor 15 minute.
Cand sunt gata, se pun galustele inauntru.
Se serveste cu putin patrunjel tocat deasupra.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii