Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Ingrediente

  • pentru papricas:
  • 1 pui de aproximativ 1,5 kg
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu+1 galben(eu am folsosit ardei din congelator pusi din toamna)
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 2 lingurite paparika dulce
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei copt
  • 2 linguri busuioc proaspat(congelat am avut eu)
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cani apa
  • 3-4 cartofi mari
  • pentru salata:
  • 1 varza
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 2 linguri otet din cidru
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • pentru paine:
  • 300 ml zer caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie maruntita
  • optional: amestec de seminte(susan, in, dovleac, floarea soarelui)

Mod de preparare

Pentru papricas: transam puiul in bucati separate- aripile, pulpele superioare si inferioare, am inlaturat sira spinarii, iar pieptul l-am taiat in sferturi. Am spalat bine bucatile de pui si am inlatura pielea, mai putin pielea de pe aripi. Am pus toata carnea intr-un vas de lut. Am adaugat morcovii curatati si taiati rondele, ceapa taiata rondele subtiri, ardeii taiati bastonase(sau cum doriti), rosiile taiate in cuburi mari, restul de ingrediente mai putin cartofii, patrunjelul si busuiocul. Am amestecat usor toate ingredientele cu o lingura, am pus capac peste oala de lut si am dat-o la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora. Dupa scurgerea timpului, am scos oala, am agitat-o putin in loc de a amesteca cu lingura, am adaugat patrunjelul tocat marunt, cartofii taiati in cuburi si busuiocul. Am agitat bine oala(atentie sa nu va ardeti, oala este fierbinte), daca nu va descurcati amestecati usor cu o lingura sa se amestece ingredientel. Dati oala cu capacul pus pentru inca 1 ora si 20-30 minute, la 150 grade.
Pentru salata: pregatiti salata in momentul in care aveti mancarea gata. Taiati varza in fasii subtiri cu un cutit bine ascutit. Daca nu va descurcati folositi un robot de bucatarie...Adaugati sare si piper dupa gust, ulei, otet si cimbru si amestecati. Lasati varza sa se inmoaie, pana mancarea se raceste in farfurii, apoi serviti.

Pentru painea de casa cu zer: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul la dospit 15 minute, l-am asezat in tava de chec unsa cu putin ulei, am lasat sa mai dospeasca alte 15-20 minute, apoi am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura