Ostropel de Pui cu Ardei

Complexitate
redusa
Ostropel de Pui cu Ardei

Ingrediente

  • 1 buc pui (500 gr aripi si pulpe de pui sau si curcan)
  • 1 ceapa
  • 300 gr ardei grasi
  • 200 gr rosii
  • 2 catei usturoi
  • 10 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita boia
  • 1 lingurita delikat
  • sare

Mod de preparare

Carnea se portioneaza. Ceapa si ardeii se curata si se taie julien. Rosiile se oparesc si se taie felii. Se curata ustoroiul si se zdrobeste si se freaca cu un pic de sare, si adaugam cca 100 ml apa la el obtinand astfel un mujdei.

Se incinge uleiul si se prajeste carnea, apoi se scoate intr-un vas termorezistent. Ceapa si ardeii se calesc pe acelasi ulei. Se adauga rosiile feliate si faina dizolvata in 50 ml apa rece. Se fierb impreuna la foc mic pana sosul se ingroase un pic.

Peste carnea asezata in vas punem legumele din tigaie si peste toate turnam mujdeiul de usturoi. Se presara cu cimbru, boia, sare si delikat si se da totul la cuptor pentru 15 minute la foc mijlociu.

Se poate servi cu orez, pireu de cartofi sau legume sotate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc