Osso bucco cu gremolata

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

6 bucati de pulpa de vacuta cu os cu maduva
sare, piper
faina
ulei de masline
putin unt
o ceapa taiata cubulete
un morcov mai mare taiat cubulete
un pastarnac taiat cubulete
doua lujere de telina verde taiate cubulete
o jumatate de ardei gras galben taiat cubulete
o conserva de rosii coapte pe foc, cubulete ( diced fire roasted tomatoes), cu suc cu tot, cam 500 ml
usturoi vreo 15 catei, 10 taiati marunt, 5 zdrobiti prin presa de usturoi
un manunchi de patrunjel verde, taiat marunt, impartit in doua
2 crengute de rozmarin, frunzulitele taiate marunt
5-6 crengute de cimbrisor verde, intregi
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala
o canita de prosciuto taita cubulete ( sunca afumata de porc)
o cana ( 250 ml) de vin alb, chardonnay
un litru de supa de pui fara sare si fara grasime

Mod de preparare

Carnea se sareaza si pipareaza bine de tot, apoi se tapeteaza cu faina, ambele parti, apoi se pune pe gril cu putin ulei de masline, sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

Se pune canea deoparte pe un platou.
Intr-o oala de tuci, se incinge putin ulei de masline si putin unt.
Se caleste ceapa, telina, 3-5 minute, apoi se adauga sunca, se mai lasa 3 minute, se adauga usturoiul, morcovii, pastarnacul, ardeiul, rozmarinul, cimbrisorul, patrunjelul( jumatate din el).

Cind s-au calit vegetalele, dupa vreo 10 minute, adaugam incet-incet vinul, dupa inca 2 minute asezam carnea deasupra, apoi rosiile , apoi acoperim cu supa de pui si punem la foc mic, cu capacul pus, timp de 2 ore.

Incercam carnea cu furculita, daca este moale, scoatem capacul si mai lasam sa scada sosul vreo ora la foc foarte mic. Eu am avut foarte mult sos, asa ca l-am scos intr-o tigaie si l-am lasat la foc potrivit vreo 20 minute pina a scazut la o treime si s-a ingrosat.

Petru gremolata: jumatate din cantitatea de patrunjel tocata marunt, coaja de lamie, coaja de portocala, usturoiul trecut prin presa: se amesteca toate ingredientele si se tine la rece pina cind osso bucco este gata.

Cind osso bucco este gata, se scot cu grija pulpele ca sa nu se rupa de pe os, se pune pe farfurie si se adauga putin sos, se presara cu gremolata, se serveste cu un medalion de mamaliga cremoasa ( mamaliga in care am pus putin unt si putina smintina lichida dulce, apoi am pus-o sa se raceasca in niste mici containere rotunde) si cu salata de ierburi cu vinegreta.


Am servit si cu putin dovleac caramelizat in putin unt si ulei de masline, doar cu putina sare de mare (fleur de sel).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Osso bucco cu gremolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

iuliajewel
•  15.08.2011 14:32:00

M-am delectat atat cu reteta cat si cu cele inconjuratoare: bucatarie frumoasa, bine utilata, vase profi etc. Imi place felul cum gatasti, acum ti-am citit toata cartea de bucate.
Bravo, esti o doamna de exceptie - pacat ca nu mai esti printre noi pe-aicea :(...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Osso bucco cu gremolata