Osso bucco cu gremolata

Complexitate
medie
Osso bucco cu gremolata

Ingrediente

  • 6 bucati de pulpa de vacuta cu os cu maduva
  • sare, piper
  • faina
  • ulei de masline
  • putin unt
  • o ceapa taiata cubulete
  • un morcov mai mare taiat cubulete
  • un pastarnac taiat cubulete
  • doua lujere de telina verde taiate cubulete
  • o jumatate de ardei gras galben taiat cubulete
  • o conserva de rosii coapte pe foc, cubulete ( diced fire roasted tomatoes), cu suc cu tot, cam 500 ml
  • usturoi vreo 15 catei, 10 taiati marunt, 5 zdrobiti prin presa de usturoi
  • un manunchi de patrunjel verde, taiat marunt, impartit in doua
  • 2 crengute de rozmarin, frunzulitele taiate marunt
  • 5-6 crengute de cimbrisor verde, intregi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • o canita de prosciuto taita cubulete ( sunca afumata de porc)
  • o cana ( 250 ml) de vin alb, chardonnay
  • un litru de supa de pui fara sare si fara grasime

Mod de preparare

Carnea se sareaza si pipareaza bine de tot, apoi se tapeteaza cu faina, ambele parti, apoi se pune pe gril cu putin ulei de masline, sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

Se pune canea deoparte pe un platou.
Intr-o oala de tuci, se incinge putin ulei de masline si putin unt.
Se caleste ceapa, telina, 3-5 minute, apoi se adauga sunca, se mai lasa 3 minute, se adauga usturoiul, morcovii, pastarnacul, ardeiul, rozmarinul, cimbrisorul, patrunjelul( jumatate din el).

Cind s-au calit vegetalele, dupa vreo 10 minute, adaugam incet-incet vinul, dupa inca 2 minute asezam carnea deasupra, apoi rosiile , apoi acoperim cu supa de pui si punem la foc mic, cu capacul pus, timp de 2 ore.

Incercam carnea cu furculita, daca este moale, scoatem capacul si mai lasam sa scada sosul vreo ora la foc foarte mic. Eu am avut foarte mult sos, asa ca l-am scos intr-o tigaie si l-am lasat la foc potrivit vreo 20 minute pina a scazut la o treime si s-a ingrosat.

Petru gremolata: jumatate din cantitatea de patrunjel tocata marunt, coaja de lamie, coaja de portocala, usturoiul trecut prin presa: se amesteca toate ingredientele si se tine la rece pina cind osso bucco este gata.

Cind osso bucco este gata, se scot cu grija pulpele ca sa nu se rupa de pe os, se pune pe farfurie si se adauga putin sos, se presara cu gremolata, se serveste cu un medalion de mamaliga cremoasa ( mamaliga in care am pus putin unt si putina smintina lichida dulce, apoi am pus-o sa se raceasca in niste mici containere rotunde) si cu salata de ierburi cu vinegreta.


Am servit si cu putin dovleac caramelizat in putin unt si ulei de masline, doar cu putina sare de mare (fleur de sel).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Desert prajitura Regina Maria
Bucataras.RO

Desert prajitura Regina Maria

Aceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...

Desert prajitura Regina Maria
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute