Musaca de Cartofi si Vinete cu Carne

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Musaca de Cartofi si Vinete cu Carne

Ingrediente

  • 10 cartofi mari
  • 1 vanata
  • 1kg carne tocata
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • cimbru
  • marar
  • pasta de tomate (2 linguri) sau rosii in bullion (1/2 cutie) 200 g smantana
  • 2 rosii
  • ulei
  • •cascaval ras

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatim carnea.
Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade tot sucul. Adaugam pasta de tomate sau rosiile, verdeata si condimentele, dupa gust si mai lasam pe foc cateva minute, apoi dam la racit. Compozitia nu trebuie sa mai aiba lichid.
Intre timp, curatam cartofii, ii spalam si-i taiem rondele, apoi ii prajim. Ii scoatem pe servet absorbant.
Vanata se spala si se taie si ea rondele. Se prajesc feliile in ulei si se scot, asemenea cartofilor, pe servet absorbant.
Dupa ce s-a racit carnea, adaugam in compozitie doua oua batute si amestecam energic pentru a se omogeniza cum trebuie.
Incepem sa montam musacaua: intr-o tava unsa usor cu ulei, asezam primul strat de cartofi, apoi jumatate din cantitatea de carne, urmeaza un strat de vinete, cealalta jumatate din compozitia de carne si ultimul strat de cartofi.
Turnam deasupra cele doua oua batute cu smantana (optional, putem adauga si cascaval ras), ornam cu rondele de rosii si dam la cuptor, preincalzit, pana se rumeneste frumos.
Sa aveti pofta!
Este o mancare "grea", dar foarte gustoasa. Si pentru ca nu o prepar foarte des, o pregatesc "nesanatos", nedietetic ... :). Este o bomba calorica, intr-adevar, dar consumata ocazional si cu moderatie, inchidem ochii si o savuram. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie