Ingrediente
● 10 cartofi mari |
● 1 vanata |
● 1kg carne tocata |
● 4 oua |
● 1 ceapa |
● sare |
● piper macinat |
● boia dulce |
● cimbru |
● marar |
● pasta de tomate (2 linguri) sau rosii in bullion (1/2 cutie) 200 g smantana |
● 2 rosii |
● ulei |
● •cascaval ras |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
02h
Pentru inceput, pregatim carnea.
Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade tot sucul. Adaugam pasta de tomate sau rosiile, verdeata si condimentele, dupa gust si mai lasam pe foc cateva minute, apoi dam la racit. Compozitia nu trebuie sa mai aiba lichid.
Intre timp, curatam cartofii, ii spalam si-i taiem rondele, apoi ii prajim. Ii scoatem pe servet absorbant.
Vanata se spala si se taie si ea rondele. Se prajesc feliile in ulei si se scot, asemenea cartofilor, pe servet absorbant.
Dupa ce s-a racit carnea, adaugam in compozitie doua oua batute si amestecam energic pentru a se omogeniza cum trebuie.
Incepem sa montam musacaua: intr-o tava unsa usor cu ulei, asezam primul strat de cartofi, apoi jumatate din cantitatea de carne, urmeaza un strat de vinete, cealalta jumatate din compozitia de carne si ultimul strat de cartofi.
Turnam deasupra cele doua oua batute cu smantana (optional, putem adauga si cascaval ras), ornam cu rondele de rosii si dam la cuptor, preincalzit, pana se rumeneste frumos.
Sa aveti pofta!
Este o mancare "grea", dar foarte gustoasa. Si pentru ca nu o prepar foarte des, o pregatesc "nesanatos", nedietetic ... :). Este o bomba calorica, intr-adevar, dar consumata ocazional si cu moderatie, inchidem ochii si o savuram. :) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Musaca de Cartofi si Vinete cu Carne" nu uita sa ii faci un review.
Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade tot sucul. Adaugam pasta de tomate sau rosiile, verdeata si condimentele, dupa gust si mai lasam pe foc cateva minute, apoi dam la racit. Compozitia nu trebuie sa mai aiba lichid.
Intre timp, curatam cartofii, ii spalam si-i taiem rondele, apoi ii prajim. Ii scoatem pe servet absorbant.
Vanata se spala si se taie si ea rondele. Se prajesc feliile in ulei si se scot, asemenea cartofilor, pe servet absorbant.
Dupa ce s-a racit carnea, adaugam in compozitie doua oua batute si amestecam energic pentru a se omogeniza cum trebuie.
Incepem sa montam musacaua: intr-o tava unsa usor cu ulei, asezam primul strat de cartofi, apoi jumatate din cantitatea de carne, urmeaza un strat de vinete, cealalta jumatate din compozitia de carne si ultimul strat de cartofi.
Turnam deasupra cele doua oua batute cu smantana (optional, putem adauga si cascaval ras), ornam cu rondele de rosii si dam la cuptor, preincalzit, pana se rumeneste frumos.
Sa aveti pofta!
Este o mancare "grea", dar foarte gustoasa. Si pentru ca nu o prepar foarte des, o pregatesc "nesanatos", nedietetic ... :). Este o bomba calorica, intr-adevar, dar consumata ocazional si cu moderatie, inchidem ochii si o savuram. :) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Musaca de Cartofi si Vinete cu Carne" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany