Se fierb cartofii taiati felii, se scurg de apa si se aseaza intr-un vas uns cu unt, un strat de cartofi, apoi un start de sos de carne, dovleceii facuti la gratar, sosul alb si iar un strat de cartofi. Deasupra se toarna cele 2 oua amestecate bine cu smantana. Se pune la cuptor la foc mediu timp de 30-40 de minute, pana ouale cu smantana de deasupra devin aurii.
Sosul de carne: se prajeste ceapa si usturoiul putin, apoi se adauga carnea, sare, piper si cimbru uscat si se prajeste pana s-a facut maronie. Se adauga sucul de rosii sise lasa sa dea cateva clocote, apoi se da la o parte si cand s-a racit putin se adauga smantana.
Sosul alb: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca putin, apoi se toarna laptele RECE, ca sa nu faca cocoloase si se amesteca incet cu telul sub forma de para pana incepe sa se ingroase. Se sareaza si pipereaza dupa gust, si se adauga putin praf de nucsoara. Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza parmezanul ras.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii