Ingrediente
● 1 kg carne tocata (am folosit amestec vita+porc) |
● 1 kg cartofi potriviti ca marime |
● 4 carnati cabanos |
● 4 oua |
● 4 rosii potrivite |
● 1 leg ceapa verde(se pot folosi 2 cepe maricele uscate) |
● 1 leg marar proaspat |
● 2 lingurite vegeta(delikat) |
● 1 pahar apa |
● 1 ceasca (cafea) ulei |
● sare, piper |
Mod de preparare
Se curata cartofii,se spala si se taie felii rotunde pana intr-un cm. grosime.
Se dau cu putina sare si se lasa deoparte sa se inmuaie pana pregatim compozitia:
Uleiul se pune intr-o cratita pe foc si cand s-a incins,se adauga carnea tocata. Se lasa pana isi schimba culoarea si consistenta, amestecandu-se continuu sa nu se lipeasca!!
Cand carnea s-a calit, se adauga vegeta (delikat) si piper. Se mai lasa un pic pe foc apoi se da deoparte.
Carnatii se taie feliute si se pun la calit. Cand s-au rumenit usor, se adauga ceapa verde tocata. Se lasa putin la inabusit.
Compozitia de carnati se toarna peste carnea calita + ouale + mararul tocat ( se pastreaza putin marar pt decor, la sfarsit).
Tava in care vom coace musacaua se unge cu putin ulei,se aseaza ordonat jumatate de cantitatea de cartofi(si pe margini).
Se pune amestecul de carne si se acopera cu restul de cartofi, asezati frumos, estetic. Se taie rosiile feliute si se aseaza estetic peste stratul de cartofi. Se poate folosi in loc de rosii,cascaval ras sau ou batut amestecat cu pasta de tomate. Se da la cuptorul incalzit in prealabilSe lasa pana se rumeneste frumos (timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia).
Cand e gata,se presara marar tocat.
Se poate servi cu smantana rece sau iaurt.Pofta buna!
Se numeste Musaca ..adaptata pt ca am facut-o cu ce s-a gasit prin casa :).. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Musaca ... adaptata" nu uita sa ii faci un review.
Se dau cu putina sare si se lasa deoparte sa se inmuaie pana pregatim compozitia:
Uleiul se pune intr-o cratita pe foc si cand s-a incins,se adauga carnea tocata. Se lasa pana isi schimba culoarea si consistenta, amestecandu-se continuu sa nu se lipeasca!!
Cand carnea s-a calit, se adauga vegeta (delikat) si piper. Se mai lasa un pic pe foc apoi se da deoparte.
Carnatii se taie feliute si se pun la calit. Cand s-au rumenit usor, se adauga ceapa verde tocata. Se lasa putin la inabusit.
Compozitia de carnati se toarna peste carnea calita + ouale + mararul tocat ( se pastreaza putin marar pt decor, la sfarsit).
Tava in care vom coace musacaua se unge cu putin ulei,se aseaza ordonat jumatate de cantitatea de cartofi(si pe margini).
Se pune amestecul de carne si se acopera cu restul de cartofi, asezati frumos, estetic. Se taie rosiile feliute si se aseaza estetic peste stratul de cartofi. Se poate folosi in loc de rosii,cascaval ras sau ou batut amestecat cu pasta de tomate. Se da la cuptorul incalzit in prealabilSe lasa pana se rumeneste frumos (timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia).
Cand e gata,se presara marar tocat.
Se poate servi cu smantana rece sau iaurt.Pofta buna!
Se numeste Musaca ..adaptata pt ca am facut-o cu ce s-a gasit prin casa :).. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Musaca ... adaptata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany