Mincarica din inima de purcel cu sos ( in oala sub presiune)

Complexitate
redusa
Mincarica din inima de purcel cu sos ( in oala sub presiune)

Ingrediente

  • 1 inima de porc spalata bine de singe si taiate cugrija toate venele, arterele sau ce or fii adica toate zgirciurile alea urite
  • 1 morcov (mergea si o tulpina de telina dar n-am avut)
  • 1/2 ardei gras
  • 1 bucatica mica de praz ( sau 1 ceapa mica)
  • 1 pahar de vin
  • suc de rosii cit e nevoie
  • sare, piper, foi de dafin

Mod de preparare

Am tocat marunt morcovele, ardeiul gras mai maricel, prazul intreg , 1 lingura de ulei si inima taiata cuburi ... Se calesc bine in oala sub presiune fara sa ii punem capacul .. si amestecind mereu ...

Dupa citeva minute se adauga vinul, se lasa sa se evapore alcoolul si se adauga si sucul de rosii eventual si putina apa dc e cazul sau supa ....

Lichidul tb sa acopere carnea dar sa nu depaseasca nivelul maxim care poate fii pus in oala sub presiune. Se adauga putina sare ... Se pune capacul si sa lasa oala la foc mic sa fiarba 30-40 min de cind se ridica supapa....

Se stinge focul si se lasa sa cada singura supapa .. sa puteti deschida oala.. eu nu o racesc sub jet de apa caci in alea citeva minute pina scade nivelul aburilor in oala si pot scoate capacul se mai continua coacerea inauntru ....

Fara capac de data asta se continua pe foc, se mai adaua sare dc e cazul si acum se pune piperul si foile de dafin ... se mai da un clocot si mincarica e gata ... Sosul scade mult si se ingroasa ...

E bine dc nu ati pus prea mult lichid de la inceput ca dupa 20 min de fierbere sa stingeti focul , scoateti capacul si verificati nivelul lichidului ... apoi se spala bine capacul si mai ales gaura pr aburi se sterge de apa si se pune iar capacul si mai continuati fierberea alte 20 min de cind incepe sa fluiere ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie